PROGRAMUL DE GUVERNARE USL: În 2016, în fiecare comună va fi cel puţin o şcoală la standarde europene

Guvernul USL vrea ca, până la sfârşitul lui 2016, în fiecare comună să existe cel puţin o şcoală la standarde europene, dotată cu mijloace didactice moderne şi microbuze, un alt obiectiv fiind amenajarea de campusuri cu internat, cantină, ateliere, burse, îmbrăcăminte şi rechizite şcolare.

156 afișări
Imaginea articolului PROGRAMUL DE GUVERNARE USL: În 2016, în fiecare comună va fi cel puţin o şcoală la standarde europene

PROGRAMUL DE GUVERNARE USL: În 2016, în fiecare comună va fi cel puţin o şcoală la standarde europene (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Programul de guvernare al USL prevede, în proiectul "Şanse egale de acces la educaţie pentru fiecare copil din România", finalizarea până la sfârşitul lui 2016 a programului de campusuri şcolare adaptate nevoilor educaţionale specifice zonei, cu internat, cantină, ateliere, burse, îmbrăcăminte, rechizite şcolare.

În proiect este prevăzută şi finalizarea programului de investiţii în infrastructura şcolară până în 2016. "În fiecare comună va exista cel puţin o şcoală la standarde europene, dotată cu mijloace didactice moderne şi microbuze şcolare", se mai arată în programul cabinetului Ponta II.

Tot până la sfârşitul lui 2016, noul guvern îşi propune realizarea a 50.000 de noi locuri în grădiniţe şi creşe.

Programul de guvernare al USL mai prevede, pentru învăţământ, stimularea parteneriatului public-privat dintre sistemul educaţional şi mediul economic, având ca principal obiectiv atragerea fondurilor europene, cu scopul creşterii ratei de absorbţie a absolvenţilor pe piaţa muncii. Dezideratul USL, se subliniază în program, este "O profesie pentru fiecare tânăr".

Noul guvern mai doreşte revigorarea şi extinderea cursului de limbă, cultură şi civilizaţie românească în Europa, respectiv în Italia, Spania, Franţa, Portugalia şi Cipru, şi în perspectivă în cât mai multe alte state UE, pentru elevii de cetăţenie română care învaţă în şcolile publice din statele menţionate. Totodată, se urmăreşte atragerea tinerilor români, plecaţi în străinătate, în universităţile din România, creşterea numărului de burse pentru copiii din Moldova şi copiii etnici români din statele vecine, cât şi adoptarea de soluţii programatice pentru reîntregirea familiilor în care părinţii lucrează în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici