Programul de înnoire a parcului auto continuă în 2009

Programul de înnoire a parcului auto va continua şi anul viitor, începând cu 1 ianuarie 2009, pentru un număr estimat al maşinilor scoase din uz de 60.000 unităţi, dublu faţă de cota stabilită pentru acest an, prima de casare fiind menţinută la 3.000 lei.

20 afișări
Imaginea articolului Programul de înnoire a parcului auto continuă în 2009

Programul de înnoire a parcului auto continuă în 2009 (Imagine:Mediafax Foto)

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

"Ministerul Mediului are sarcina să asigure redistribuirea rapidă a cotei rămase neconsumate în cadrul programului de reînnoire a parcului auto, în principal către zona unde există cerere, care este cea a vehiculelor iefine", a declarat premierul Tăriceanu, precizând că speră ca de această redistribuire să beneficieze în principal compania Dacia.

Guvernul a decis, la sfârşitul anului trecut, să majoreze pentru 2008 prima de casare a autoturismelor vechi, de la 3.000 lei la 4.000 lei, şi să extindă numărul estimat al maşinilor scoase din uz, de la 16.500 la 30.000 unităţi, cu fonduri suplimentare asigurate din taxa auto, virate la Fondul pentru Mediu.

Anul trecut au fost casate prin programul Rabla circa 16.000 de autovehicule vechi, cu o primă de casare de 3.000 lei pentru fiecare maşină.

Programul de înnoire a parcului auto, aplicat în ultimii ani, prevede ca pentru orice tip de autoturism mai vechi de 12 ani predat spre casare să fie achitată o anumită sumă, sub forma unei prime constituită ca avans pentru achiziţionarea unei maşini noi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici