Proiect de două milioane de euro, bani europeni, pentru şomerii din Valea Jiului

Raluca Turcan a anunţat, miercuri, că Guvernul demarează un proiect pilot cu bani europeni pentru combaterea şomajului din zonele miniere şi industriale din Valea Jiului. Vicepremierul promite, prin acest proiect, un ajutor pentru 2000 de persoane vulnerabile.

921 afișări
Imaginea articolului Proiect de două milioane de euro, bani europeni, pentru şomerii din Valea Jiului

Proiect de două milioane de euro, bani europeni, pentru şomerii din Valea Jiului

„Guvernul PNL demarează un proiect pilot, cu bani europeni, pentru combaterea şomajului din zonele miniere şi industriale. Am lansat astăzi public un prim apel pentru folosirea a 2 milioane de euro din fonduri europene, printr-un program pentru ocuparea şomerilor şi persoanelor inactive din Valea Jiului.
Programul va aduce un sprijin concret pentru cei aproximativ 1560 de şomeri din această zonă, dar şi pentru alte categorii de persoane. Astfel, 2 milioane de euro din fonduri europene vor fi cheltuiţi în beneficiul a 2000 de persoane vulnerabile şi vor permite eradicarea în totalitate a şomajului din zona Petroşani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni şi Uricani. Următoarele proiecte de combatere a şomajului vor viza alte 7 regiuni, cu peste 1 milion de beneficiari”, a scris Turcan, pe Facebook.

Guvernul îşi propune ca până la finalul anului 2020 să atragă 2,8 miliarde de euro de la UE.

„Programul anunţat astăzi se alătură celui de screening împotriva unor boli oncologice şi a hepatitelor B şi C, prin care au fost alocate peste 103 milioane de euro către 1 milion de beneficiari. Ne propunem ca, până la finalul anului 2020, să atragem 2,8 miliarde de euro şi să continuăm programele cu bani europeni. Această sumă reprezintă o creştere de 32,52% faţă de un risc de decomitere de 2,15 miliarde de euro. În noiembrie 2019, am preluat guvernarea cu un risc de decomitere de aproape 600 milioane de euro. În mai puţin de 2 luni, am reuşit să recuperăm toţi banii europeni ameninţaţi cu dezangajarea, plus încă 467 milioane de euro. Astfel, la finalul anului 2019, am trimis spre decontare 1 miliard de euro. În exerciţiul financiar viitor, România are la dispoziţie aproximativ 41 miliarde de euro. Intenţionăm ca, în maximum 4 luni, să pregătim infrastructura instituţională pentru a intra în anul următor, 2021, cu proiecte mature”, subliniază Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici