Proiect de sprijin pentru părinţii copiilor cu autism, anunţat de Gabriela Firea

Un proiect prin care să fie sprijiniţi părinţii să lupte pentru recuperarea copiilor cu autism este anunţat, luni, de Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse.

329 afișări
Imaginea articolului Proiect de sprijin pentru părinţii copiilor cu autism, anunţat de Gabriela Firea

„Un copil cu tulburare de spectru autist este special. Lumea lui este altfel. O ştiu foarte bine părinţii care îi cresc cu multă grijă şi iubire. Statisticile neoficiale spun că în România 1 din 51 de copii este diagnosticat cu o astfel de afecţiune. Părinţii lor se luptă să îi înveţe să fie independenţi, să se integreze în societate, să nu se simtă singuri şi să nu fie victimele care nu îi înţeleg. Părinţii copiilor cu autism au nevoie de sprijin nu doar financiar, ci şi moral”, scrie Firea pe Facebook.

În acest context, ministrul anunţă că s-a întâlnit cu Daniela Bololoi, preşedinta Asociaţiei Help Autism, Mariana Sîrbu, director advocacy al Asociaţiei Help Autism, şi Roxana Popa, directorul general al Asociaţiei Blue Life.

„Diagnosticarea precoce şi intervenţia timpurie intensivă ajută până la 47% dintre copiii cu autism să poată trăi o viaţă independentă. Fără terapie, simptomele autismului şi comportamentele disfuncţionale se agravează în timp. Lucrăm pentru a veni cu un proiect prin care să sprijinim părinţii să lupte pentru recuperarea copiilor cu autism”, adaugă Firea.

La finalul anului 2021, erau înregistraţi aproape 15.000 de copii cu autism, care aveau certificate de încadrare în grad de handicap: „Nu trebuie să uităm că autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educaţie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici