Proiect legislativ care stabileşte finalul anului şcolar după a doua sesiune de Bacalaureat

Senatorul PSD Alexandru Cordoş a depus în Parlament un proiect legislativ care stabileşte ca finalul anului şcolar să fie după a doua sesiune de Bacaluareat, pentru a permite elevilor care nu au luat examenele să poate beneficia de indemnizaţia de şomaj de 250 de lei pe lună.

78 afișări
Imaginea articolului Proiect legislativ care stabileşte finalul anului şcolar după a doua sesiune de Bacalaureat

Proiect legislativ care stabileşte finalul anului şcolar după a doua sesiune de Bacalaureat (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Cordoş a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că ministrul Educaţiei trebuie să prevadă în mod expres, prin ordin, nu doar data exactă de începere a anului şcolar, ci şi data de încheiere.

"Am depus în Parlament un proiect de lege care să vină în sprijinul elevilor care nu şi-au luat examenul de Bacalaureat să poată beneficia de indemnizaţia de şomaj de 250 de lei pe lună. Am constatat, după recentul examen de Bacalaureat, că zeci de mii de elevi care nu au promovat Bacalaureatul nu şi-au găsit un loc de muncă au rămas pe drumuri, trebuiau să meargă la AJOFM să primească acea indemnizaţie, dar li s-a spus că au depăşit termenul legal de 60 de zile pentru acest lucru. Proiectul prevede ca ministrul Educaţiei să stabilească mod expres, prin ordin, nu doar data exactă de începere a anului şcolar, ci şi data de încheiere. Anul de învăţământ trebuie să fie clar stabilit, începe în data de şi se termină în data de, după a doua sesiunea a Bacalaureatului, astfel încât elevii să ştie clar că, dacă nu iau examenul, au timp să îşi depună dosarele pentru a obţine acea indemnizaţie de şomaj", a explicat Alexandru Cordoş, care a adăugat că va propune dezbaterea proiectului în procedură de urgenţă.

Senatorul PSD a precizat că, după examenul de Bacalaureat din acest an, peste 70.000 de elevi nu au mai avut posibilitatea de a încasa indemnizaţia de 250 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici