Proiectul HG pentru suplimentarea locurilor la rezidenţiat, semnat în prezenţa absolvenţilor

Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a semnat, vineri dimineaţă, în prezenţa reprezentanţilor absolvenţilor de medicină, proiectul de hotărâre de Guvern pentru suplimentarea cu 1.500 a numărului de locuri de la rezidenţiat, în specialitatea medicină de familie.

68 afișări
Imaginea articolului Proiectul HG pentru suplimentarea locurilor la rezidenţiat, semnat în prezenţa absolvenţilor

Proiectul HG pentru suplimentarea locurilor la rezidenţiat, semnat în prezenţa absolvenţilor (Imagine din arhivă; Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Proiectul de act normativ va fi înaintat Guvernului, spre aprobare, în şedinţa de miercuri, informează Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat remis vineri.

"În şedinţa de miercuri, 9 decembrie vom înainta Guvernului spre aprobare proiectul de Hotărâre de Guvern privind suplimentarea locurilor la Rezidenţiat pentru cei care au obţinut punctaj de promovare, dar fără loc sau post şi sperăm ca joi să fie publicată în Monitorul Oficial. Am cerut ca în actul normativ să fie incluşi şi absolvenţii din reţelele paralele, respectiv apărare şi interne. Era o nedreptate ca ei să rămână în afara sistemului", a declarat Adriean Videanu, citat în comunicatul MS.

Videanu a motivat necesitatea actului normativ prin faptul că este "un non-sens să pierdem o generaţie de specialişti tineri atunci când este mai multă nevoie de personal calificat".

Miercuri, Guvernul României a aprobat Memorandumul iniţiat de Ministerul Sănătăţii prin care este prevăzută suplimentarea unui număr de 1.500 de locuri în specialitatea medicină de familie, la concursul de rezidenţiat sesiunea 15 noiembrie 2009.

Pentru a asigura necesarul de medici de familie din reţeaua primară, Ministerul Sănătăţii a considerat oportună suplimentarea unui număr de 1500 de locuri în specialitatea medicină de familie, specialitate pentru care au optat ultimii candidaţi care s-au încadrat în numărul de locuri/posturi publicate la concurs.

Demersul MS va fi definitivat săptămâna viitoare, în şedinţa Executivului, printr-o Hotărâre de Guvern, a adăugat Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici