Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu două procente în Capitală, după contestaţii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut în Capitală, după contestaţii, cu două puncte procentuale, ajungând de la 59% la 61%, astfel că 400 de copii au promovat în urma recorectării lucrăilor, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu.

42 afișări
Imaginea articolului Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu două procente în Capitală, după contestaţii

Promovabilitatea la bacalaureat a crescut cu două procente în Capitală, după contestaţii (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

"Promovabilitatea a crescut de la 59 la sută la 61 la sută. Am avut 8.000 de contestaţii, din care. pentru 2.000. mediile au urcat, iar pentru 1.000 au scăzut", a precizat inspectorul general şcolar din Capitală.

Acesta a precizat încă că nu toţi cărora le-au fost crescute mediile au avut şi un beneficiu.

"Dacă unor candidaţi le-au fost crescute mediile, nu toţi au promovat. Sunt medii care au crescut, spre exemplu, de la 3 la 4, deci nu au promovat", a declarat Alexandrescu.

După recorectarea lucrărilor, 400 de elevi au promovat examenul de bacalaureat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici