Proprietarii complexului în care au fost găsite ţigări de contrabandă într-o catacombă, reţinuţi

Proprietarii complexului comercial din Sectorul 1 al Capitalei în care au fost găsite ţigări de contrabandă ascunse într-o catacombă au fost reţinuţi, anchetatorii cerând instanţei arestarea lor preventivă.

323 afișări
Imaginea articolului Proprietarii complexului în care au fost găsite ţigări de contrabandă într-o catacombă, reţinuţi

Proprietarii complexului în care au fost găsite ţigări de contrabandă într-o catacombă, reţinuţi (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Poliţiştii bucureşteni de investigare a fraudelor aveau date şi informaţii potrivit cărora complexul comercial din Sectorul 1 este folosit ca paravan de către distribuitorii de ţigări de contrabandă, care ar fi obţinut profituri substanţiale din această activitate ilicită, se arată într-un comunicat de presă de sâmbătă al Poliţiei Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării aduceau ţigările din Republica Moldova sau Ucraina, le depozitau în complexul comercial, apoi le dădeau unor persoane care le vindeau în Bucureşti, în special în zona pieţelor din Sectorul 6.

În baza acestor informaţii, poliţiştii bucureşteni au făcut percheziţie vineri în complexul comercial din Sectorul 1, unde au găsit peste 1.085.000 de ţigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 814.000 de lei.

Poliţiştii au cercetat amănunţit toate spaţiile comerciale şi de locuit din complex, situate pe o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi.

În hala comercială folosită ca paravan pentru comercializarea ţigaretelor de contrabandă au fost identificate mai multe standuri asigurate cu lacăte. Proprietarii complexului nu au putut preciza cine le utilizează, astfel că anchetatorii au tăiat lacătele şi au găsit în interiorul standurilor peste 65.000 de ţigarete de contrabandă, depozitate în cutii specifice unor produse alimentare, a precizat Poliţia Capitalei.

Ţigările de contrabandă au fost ridicate, iar standurile au fost sigilate pentru continuarea cercetărilor şi identificarea persoanelor care le-au depozitat în aceste locuri.

De asemenea, poliţiştii au percheziţionat locuinţa proprietarilor complexului comercial, unde au găsit un pasaj cu o lăţime de aproximativ 60 de centimetri, acoperit cu plante ornamentale, ascuns între gardul care împrejmuieşte proprietatea şi scara de acces către etajul 1 al imobilului.

Pasajul ducea către un spaţiu de depozitare ascuns sub scara imobilului, unde poliţiştii au găsit peste 1.020.000 de ţigarete de contrabandă din Ucraina şi Republica Moldova.

Proprietarii complexului, soţ şi soţie, au fost duşi la sediul Sectorului 6 Poliţie, unde au fost audiaţi de poliţişti.

La finalul audierilor, anchetatorii au emis pe numele celor doi ordonanţe de reţinere pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări, fiind prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii Parchetului Capitalei au extins cercetările şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de alte cinci persoane suspectate în această cauză de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări, a precizat sursa citată.

În luna februarie, poliţiştii au descins în acelaşi centru comercial, de unde au confiscat peste 300.000 de ţigarete de contrabandă. Tot atunci, poliţiştii au indisponibilizat un autoturism Hyundai.

În paralel, mai mulţi distribuitori şi comercianţi de ţigări din Bucureşti au fost prinşi în flagrant în timp ce vindeau ţigări de contrabandă obţinute de la complexul comercial din Sectorul 1. Aceştia sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări, se mai arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici