Proprietarul submersibilului Titan oferea bilete reduse unui milionar: este "mai sigur decât traversarea străzii”

Directorul executiv al submarinului Titan oferea bilete la preţ redus unui milionar, susţinând că excursia, care s-a dovedit a fi sortită eşecului, "era mai sigură decât traversarea străzii”.

3598 afișări
Imaginea articolului Proprietarul submersibilului Titan oferea bilete reduse unui milionar: este "mai sigur decât traversarea străzii”

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Jay Bloom, un finanţator din Los Angeles, a dezvăluit mesaje între el şi Stockton Rush, în care acesta din urmă îi oferea bilete pentru a se scufunda la epava Titanicului folosind Titan, la un preţ redus. Bloom a refuzat biletele, fiind îngrijorări din cauza siguranţei.

Jay Bloom a exprimat îngrijorări cu privire la siguranţa acestei călătorii înaintea expediţiei programate pe 18 iunie. Cu toate acestea, Rush a încercat să-l convingă pe Bloom că scufundarea era "mai sigură decât traversarea străzii", susţinând că nu s-a înregistrat nicio accidentare într-un submarin nemilitar în ultimii 35 de ani, relatează Insider.

Stockton Rush a apărat designul submarinului Titan, afirmând că reglementările excesive au împiedicat inovaţia şi că asumarea riscului face parte din viaţă.

Submersibilul Titan, care avea la bord 5 oameni şi mergea în adâncurile Oceanului Atlantic spre epava Titanic, a suferit o „implozie catastrofală”. La acele adâncimi, submersibilul era supus unei presiuni uriaşe, când chiar şi cel mai mic defect structural putea fi dezastruos, au declarat experţi citaţi de CNN.

Joi, un contraamiral a anunţat că submersibilul a suferit o „implozie catastrofală”, ucigându-i pe toţi cei cinci oameni aflaţi la bord. Submersibilul a fost localizat la aproximativ 400 de metri de epava Titanicului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici