Propunere de reducere a TVA pentru serviciile turistice de la 24 la 9 la sută

Deputatul independent Mircia Giurgiu propune modificarea Codului Fiscal şi reducerea TVA la servicii turistice de la 24 la 9 la sută pentru masă, transport şi închirierea de terenuri de camping, măsura urmând să ducă la dezvoltarea turismului românesc şi la creşterea numărului de turişti în staţiuni.

271 afișări
Imaginea articolului Propunere de reducere a TVA pentru serviciile turistice de la 24 la 9 la sută

Propunere de reducere a TVA pentru serviciile turistice de la 24 la 9 la sută (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Mircia Giurgiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că va discuta propunerea cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi îi va cere sprijinul.

"Voi depune un proiect de modificare a Codului Fiscal, care prevede reducerea TVA pentru servicii din turism, de la 24 la 9 la sută. Cred că se impune acest lucru pentru dezvoltarea turismului românesc, pentru a-i atrage pe turiştii străini în România şi a-i determina pe turiştii români să nu mai plece în străinătate, ci să îşi petreacă vacanţele în staţiunile din ţară. Pe lângă cazare, unde TVA este de 9 la sută, ar trebui redusă TVA şi la alte servicii turistice, cum ar fi cele de masă, închiriere de teren pentru amenajare camping şi transport. Voi discuta şi cu ministrul Elena Udrea despre acest proiect şi îi voi cere sprijinul", a spus Giurgiu.

Propunerea va fi depusă, luni, în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici