Propunerea privind amnistia fiscală pentru medicii de familie, votată de Camera Deputaţilor

Propunerea legislativă privind amnistia fiscală pentru medicii de familie care au asigurat continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă, în perioada ianuarie 2009 - mai 2011, a fost votată marţi, în Camera Deputaţilor, de 329 din cei 330 de deputaţi prezenţi.

294 afișări
Imaginea articolului Propunerea privind amnistia fiscală pentru medicii de familie, votată de Camera Deputaţilor

Propunerea privind amnistia fiscală pentru medicii de familie, votată de Camera Deputaţilor (Imagine: Shutterstock)

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, cea care a şi iniţat propunerea legislativă în calitate de deputat, a arătat că aceasta prevede exonerarea de la plată a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare şi funcţionare pe care medicii de familie care au asigurat continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă, în perioada ianuarie 2009 - mai 2011, trebuiau să le restituie ca urmare a deciziilor emise de casele judeţene de asigurări drept consecinţă a constatării de către Curtea de Conturi a unor prejudicii.

"Mă bucur că această propunere legislativă a fost susţinută şi votată de aproape toţi colegii mei, indiferent de culoarea politică. Este un proiect foarte important pentru medicii de familie şi pentru calitatea actului medical. Este vorba despre medicii de familie care au asigurat continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă", a spus Aurelia Cristea, citată într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX.

În urma unui audit al Curţii de Conturi au fost constatate neconcordanţe în ceea ce priveşte plata medicilor pentru asigurarea serviciului de permanenţă.

"S-a stabilit că 1.157 de medici care şi-au desfăşurat activitatea în centrele de permanenţă în perioada ianuarie 2009 - mai 2011 să restituie sumele reprezentând cheltuieli de administrare şi funcţionare, de care au beneficiat în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene, la care se adaugă dobânzile de întârziere. Sumele care trebuie restituite se ridică, în cazul unor medici care au efectuat gărzi întreaga perioadă, până la 20.000 - 25.000 de lei", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici