Video Protest în Piaţa Victoriei faţă de OUG 92 pe legile justiţiei: Vrem justiţie liberă, neataşată politic/ Simultan, oamenii au ieşit în Timişoara şi Cluj-Napoca

Câteva sute de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de OUG pe legile justiţiei care, spun ei, este mult mai gravă decât Ordonanţa 13. Protestatarii susţin că vor o justiţie neafliată politic, care să-şi urmeze cursul firesc.

2226 afișări

Câteva zeci de protestatari se află, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a protesta faţă de Ordonanţa pe legile justiţiei. „Justiţie!”, „Cât de javră poţi să fii să gazezi nişte copii” sunt doar câteva dintre mesajele pe care le scandează aceştia. De asemenea, protestatarii au adus un banner de mari dimensiuni pe care scrie „Independenţa procurorilor”.

„Sunt pentru justiţie şi democraţie. Cred că sunt nişte lucruri de bun simţ, normale pe care le-am aşteptat de 28 de ani. Însă nu se întâmplă. Să nu mai vorbim de alte domenii în care nu s-a văzut nimic, cum ar fi sistemul de sănătate, învăţământul, infrastructura. De aceea prostestăm, măcar pentru faptul că justiţia trebuie să-şi urmeze cursul democratic. Să nu mai aţâţe cu ordonanţe, iar azi spunem una, mâine apare altceva. Pe noi toţi ar trebui să ne îngrijoreze. Sunt multe chestiuni care arată că justiţia nu mai poate fi aplicată corect, într-o singură măsură, ci cu dublă măsură. Asta vedem. Eu sunt din Cernavodă”, a spus Şerban Florin.

O altă protestatară spune că OUG pentru legile justiţiei este mai gravă decât Ordonanţa 13, care a scos oamenii în stradă în urmă cu doi ani.

„În seara aceasta suntem pentru justiţie. Vrem o justiţie liberă, independentă, neataşată politic. Sperăm să reuşim ceva, să fim înţeleşi. Cred că este mai gravă Ordonanţa pe legile justiţiei decât Ordonanţa 13”, a mai spus o protestatară.

„Am ieşit pentru legile justiţiei, anti-mutilarea lor pe care o încearcă PSD de doi ani. Ordonanţa pentru legile justiţiei are efecte mai urâte decât renumita Ordonanţă 13, care a scos mii de oameni aici. E mult mai gravă. Ne afectează inclusiv nivelul de trai, pentru că o să fie liber la furat”, a spus altă femeie.

„Pentru un singur om şi camarila lui de puşcăriabili, de doi ani, o guvernare întreagă încearcă să distrugă Justiţia. Au început cu OUG 13. Am ieşit în stradă şi i-am oprit. Au continuat cu Legile Justiţiei. Am ieşit în stradă şi Uniunea Europeană a reacţionat. Au încercat să ignore semnalele din Europa şi au adoptat Codurile Penale care îi scapă pe infractori. Am ieşit în stradă şi vocea noastră s-a auzit până la Comisia de la Veneţia. Acum, s-au întors de unde au început: la OUG 92, care ameninţă activitatea DNA şi a Parchetului General”, se arată pe pagina de Facebook a protestului.

Protest la Cluj şi Timişoara faţă de OUG care modfică legile justiţiei

Aproximativ 200 de persoane protestează, duminică seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara şi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, faţă de OUG privind legile justiţiei şi faţă de decizia ÎCCJ de interzicere a protestelor spontane.

Manifestanţii din Timişoara scandează “Demisia”, “Vrem spitale, nu catedrale”, “Păcat de sângele vărsat” şi ţin în mâini pancarte pe care scrie “Ne-aţi gazat, nu veţi scăpa”, precum şi steaguri tricolore şi se folosesc de vuvuzele pentru a face zgomot.

“OUG 92/2018 ameninţă grav activitatea DNA şi a Parchetului General. Pentru dosarul Mineriadei, pentru violenţele din 10 august, pentru Tel Drum, Belina şi multe întrebări dureroare la care avem nevoie de răspuns, vă spunem: Nu veţi scăpa”, au scris pe facebook, organizatorii protestului din Timişoara, intitulat “Vă vom opri!”.

În Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, peste 100 de oameni protestează faţă de OUG privind modificarea Legilor justiţiei şi faţă de decizia ÎCCJ de interzicere a protestelor spontane.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din oraş în jurul orelor 18 şi au declarat că nu sunt de acord cu interzicerea manifestaţiilor spontane de protest şi nici cu modificările aduse legilor justiţiei.

"Ordonanţa de Urgenţă Toader ne întoarce înapoi în timp înainte de 1989. Nu putem fi de acord cu aşa ceva, cum nu putem fi de acord nici cu interzicerea protestelor spontane în România deoarece se încalcă libertatea de exprimare ceea ce este inadmisibil. Este obligaţia fiecărui cetăţean să apere ţara de instaurarea dictaturii", a spus unul dintre protestatari.

Noile prevederi din Ordonanţa de urgenţă, care a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial, impun o vechime de cel puţin 10 ani în magistratură pentru procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici