Protest al angajaţilor Portului Constanţa faţă de introducerea unei taxe auto de acces

Aproximativ 200 de angajaţi ai Portului Constanţa au protestat, vineri, faţă de decizia Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa de a introduce o taxă de acces în incinta portului pentru salariaţii care vin la muncă cu autoturismul personal.

158 afișări
Imaginea articolului Protest al angajaţilor Portului Constanţa faţă de introducerea unei taxe auto de acces

Protest al angajaţilor Portului Constanţa faţă de introducerea unei taxe auto de acces (Imagine: Cristian Andreescu/Arhiva Mediafax foto)

Liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, Petre Costel, a declarat că taxa de acces este de 200 de lei pe an, iar în urma discuţiilor cu conducerea Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa aceasta ar putea fi redusă, dar nu eliminată, aşa cum doresc angajaţii portuari.

"Protestăm pentru impunerea unei taxe de acces în Portul Constanţa de către Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a salariaţilor de la companiile din interiorul portului. Am avut o întâlnire ieri (n.r. - joi) cu conducerea APMC în care am solicitat să nu se pună această taxă de intrare, a spus că o va reduce, dar nu o va elimina. Taxa este de 200 de lei pe an", a spus Petre Costel.

El a mai spus că angajaţii Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu se respectă contractul colectiv de muncă.

"Ei urmau să primească 10 la sută o primă din beneficii, a fost tăiată, s-a schimbat programul de lucru unilateral de la 8.00 - 16.00, la 9.00 - 17.00. Dacă ai mai multe zile de concediu medical se micşorează concediul de odihnă", a mai spus liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare.

El a precizat că protestele vor continua în perioada următoare, iar în 12 martie va avea loc un miting în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, la care sunt aşteptate sute de persoane, în aceeaşi zi având loc şi întrunirea AGA şi a Consiliului de Administraţie de la APMC.

O taxă similară de acces s-a încercat să se impună şi în urmă cu şase ani, dar atunci angajaţii au obţinut în instanţă dreptul de a intra cu autoturismele în incinta portului fără a plăti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici