Protest extins într-o judecătorie din ţară: magistraţii refuză să judece dosare până în 29 decembrie - Mediafax

Protest extins într-o judecătorie din ţară: magistraţii refuză să judece dosare până în 29 decembrie

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Galaţi a decis cu majoritate de voturi să declanşeze acţiuni de protest faţă de modificările Legilor justiţiei. Judecătorii au suspendat activitatea de judecată până pe 29 decembrie, cu excepţia cazurilor urgente.

1458 afişări

Imaginea articolului Protest extins într-o judecătorie din ţară: magistraţii refuză să judece dosare până în 29 decembrie

Protest extins într-o judecătorie din ţară: magistraţii refuză să judece dosare până în 29 decembrie

Zilnic, pe treptele Palatului de Justiţie din Galaţi se adună, începând de luni, zeci de judecători, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Timp de o jumătate de oră, ei stau tăcuţi fără robe şi fără pancarte, exprimându-şi astfel dezaprobarea faţă de modificările pe care le face Parlamentul la Legile justiţiei.

Magistraţii Judecătoriei Galaţi au decis să radicalizeze protestul, astfel că nu se vor mai prezenta la şedinţele de judecată.

”Protest tacit, în perioada 20.12.2017-22.12.2017, timp de 30 de minute, în intervalul orar 12.30-13.00, constând în prezenţa magistraţilor în faţa Palatului de Justiţie, fără robă, şi de asemenea, suspendarea activităţilor de judecată, începând cu data de 20.12.2017, ora 13.00, până la data de 29.12.2017, cu excepţia cauzelor cauzelor urgente şi a celor în care dezbaterile au fost închise, fiind reţinute în pronunţare”, se arată într-un comunicat al Judecătoriei Galaţi.

 

”Ca urmare a aprobării de către Camera Deputaţilor a unor proiecte de lege privind Legile justiţiei fără a avea în vedere avizul negativ din partea CSM, voinţa exprimată de peste 4.000 de magistraţi prin memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a Legilor justiţiei şi ca urmare a promovării unei iniţiative legislative pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Galaţi a hotărât cu majoritate de voturi a judecătorilor prezenţi, în semn de opoziţie privind modificările puse în discuţie privind Legile justiţiei, Codul Penal şi Codului de Procedură Penală, să declanşeze acţiuni de protest tacit”, se mai arată în comunicatul Judecătoriei Galaţi.

Judecătorii din Galaţi sunt unanim de acord că noul pachet de legi aduce atingere gravă independenţei justiţiei şi a magistraţilor. Judecătorii susţin că modificările vor afecta semnificativ procesul de justiţie şi de aflare a adevărului în majoritatea dosarelor penale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
JUDECĂTORIE ,
PROTEST ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.