Video PROTEST în faţa Primăriei faţă de realizările Gabrielei Firea: "Primarul paralel cu Bucureştiul" sau "0% mai aproape de revoluţia din trafic" | FOTO, VIDEO

Activewatch, alături de mai multe organizaţii, au participat, la joi, un protest în faţă Primăriei Municipiului Bucureşti unde au prezentat un raport în care acuză instituţia de faptul că în ultimii doi ani, de când Gabriela Firea este primar, sunt foarte puţine realizări.

516 afișări

FOTO ÎN PAGINA 2

Activewatch, Centrul de Resurse pentru Participare Publică şi Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România au organizat, joi, un protest în faţă Primăriei Municipiului Bucureşti pentru a prezenta un raport în care acuză municipalitate de faptul că în ultimii doi ani, de când primar este Gabriela Firea, că are foarte puţine realizări. Reprezentanţii celor trei asociaţii au venit cu pancarte pe care au scris diverse mesaje, precum "primarul paralel cu Bucureştiul" sau "0% mai aproape de revoluţia din trafic".

În raportul întocmit de aceştia, se arată mai multe nemulţumiri privind modul în care primarul a gestionat problemele municipalităţii.

„Numai 4,28% dintre proiectele de hotărâre (654) cu caracter normativ (exceptând planurile de urbanism1) au fost publicate pentru dezbatere publică, conform legii. În general, proiectele sunt publicate pe site-ul primăriei cu aproximativ 5 zile înainte de şedinţele Consiliului, fără a fi puse în dezbatere publică, deci fără posibilitatea pentru cetăţeni de a-şi exprima punctul de vedere pe majoritatea covârşitoare a proiectelor; Proiectele de hotărâre introduse suplimentar pe ordinea de zi (în medie 5/ şedinţă) nu sunt publicate pe site. Uneori, chiar şi consilierii ajung în posesia proiectelor suplimentare în timpul şedinţelor. Cum aceste proiecte de hotărâre nu sunt aproape niciodată urgente, nu există nicio justificare pentru suplimentarea ordinii de zi. Din această perspectivă, pe lângă eludarea prevederilor legii 52/2003, sunt încălcate şi prevederi ale legii 215/2000”, se arată în raportul menţionat.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici