Protest organizat de Ştefan Mandachi de Ziua Unirii, la primul metru de autostradă din Moldova: „Ne-am săturat de voi” / Reacţia lui Klaus Iohannis - VIDEO

Ştefan Mandachi, anteprenorul care a construit primul metru de autostradă din Moldova, a organizat de Ziua Unirii un protest în localitatea suceveană Cumpărătura. Omul de afaceri a dezvelit o bornă înaltă de peste 4 metri, care conţine o cutie poştală.

4610 afișări
Imaginea articolului Protest organizat de Ştefan Mandachi de Ziua Unirii, la primul metru de autostradă din Moldova: „Ne-am săturat de voi” / Reacţia lui Klaus Iohannis - VIDEO

Sursa FOTO: Facebook Ştefan Mandachi

Anteprenorul s-a declarat surprins de numărul mare de persoane care au răspuns invitaţiei sale.

Mandachi le-a spus celor prezenţi că s-a săturat de hore, de discursuri, de prezentări şi „termene mincinoase”.

„Am făcut o bornă de 4 metri şi 20 de centimetri, ca simbol al neputinţei clasei politice. Va fi o cutie poştală pentru cei care se adresează Guvernului şi nu primesc răspunsuri”, a spus omul de afaceri.

Cei prezenţi au strigat „Vrem autostradă / Şi eu”, ”Ne-am săturat de scuze”, „Nu vrem metri, vrem kilometri” sau ”Ne-am săturat de voi”.

Recent, Ştefan Mandachi l-a întrebat, într-o scrisoare, pe premierul Ludovic Orban când începe şi când se finalizează autostrada Moldovei, insistând că vrea să afle anul, luna şi ziua, dar nu a primit răspuns la scrisoare. Drept urmare, antreprenorul a postat un mesaj pe Facebook, în care a anunţat că pe 24 ianuarie, de Mica Unire, va fi „la datorie”, adică la primul metru de autostradă din Suceava, Cumpărătura.

„Am întrebat Guvernul dacă are ceva noutăţi cu privire la autostrada de la noi şi m-a pus pe silent. Poate îşi imaginează că ne-am mutat cumva din Moldova… Dar noi tot aici stăm, n-am plecat. Recunosc, sunt şi nervos deoarece mi-e tot mai clar că peticul ăsta de beton va rămâne singura autostradă a Moldovei (cea mai săracă regiune a României). Probabil că de la Bucureşti nu se vede suficient de clar borna <kilometrică> de la metrul de autostradă, aşa că m-am gândit ca vineri să facem borna… un picuţ mai vizibilă. Ce facem acolo? Fiecare face ce vrea… (eu de pildă, încă mă mai gândesc…) dar ceilalţi pot să scrie o scrisoare pt. guvern, poate lor le răspunde… Foi şi pixuri aduc eu. Aaa, şi cutie poştală, era să uit : ))) Mă rog, important e să fim acolo. Nu facem hore patriotice de Ziua Unirii. Doar ne întrebăm retoric ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că după 162 ani, Moldova e conectată cu Ţara Românească prin aceeaşi reţea de drumuri ca-n 1859… Şi mai am o curiozitate personală: dacă mai există muritori care încă vor autostradă?! Dacă da, le strâng mâna, facem o poză şi plecăm acasă. Atâta, câteva minute, nimic mai mult”, a scris Mandachi.

Reacţia lui Iohannis la protestul organizat de Mandachi: Este un protest interesant

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat la protestul organizat de Ştefan Mandachi de Ziua Unirii, la primul metru de autostradă din Moldova, spunând că „este un protest interesant”.

Iohannis a spus la Iaşi că i se pare „foarte trist” că Moldova a rămas „puţin în urmă” şi din acest motiv a venit împreună cu premierul şi cu mai mulţi membri din Guvern: „să arătăm solidaritatea şi preocuparea noastră şi vom rezolva o mare parte din probleme”.

Întrebat despre protestul organizat îbn Suceava de Ştefan Mandachi, Iohannis a spus: „Este un protest interesant, se atrage atenţia asupra nevoii de autostrăzi. Şi noi vrem acelaşi lucru”.

Întrebat, de asemenea, dacă se va face autostrada Moldovei, preşedintele a răspuns „Cu siguranţă!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici