PROTESTE ÎN TOATĂ ŢARA cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale. 10.000 de oameni au manifestat la Cluj, 2.000 în Bucureşti. Protestatarii au scandat "Plagiatorul ne fură viitorul" şi "Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!" - FOTO

Mii de persoane au participat, vineri seară, în mai multe oraşe din ţară, la mitinguri pentru organizarea de alegeri libere, protestatarii scandând lozinci şi la adresa guvernării şi a premierului Victor Ponta.

8717 afișări
Imaginea articolului PROTESTE ÎN TOATĂ ŢARA cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale. 10.000 de oameni au manifestat la Cluj, 2.000 în Bucureşti. Protestatarii au scandat "Plagiatorul ne fură viitorul" şi "Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!" - FOTO

PROTESTE ÎN TOATĂ ŢARA cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale. 10.000 de oameni au manifestat la Cluj, 2.000 în Bucureşti. Protestatarii au scandat "Plagiatorul ne fură viitorul" şi "Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!"

UPDATE 23:00 Manifestaţia din Bucureşti s-a încheiat

Manifestaţia de vineri seară din Capitală, la care aproximativ două mii de oameni au cerut vot corect în turul 2 al prezidenţialelor, dar au şi scandat contra premierului Victor Ponta şi a PSD, s-a încheiat în jurul orei 22.15, fără să fie înregistrate incidente.

Participanţii au început să plece după ultimul popas al manifestaţiei, făcut la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, deşi se anunţase că o parte a lor urmau să se întoarcă în Piaţa Universităţii.

Manifestanţii, în majoritate tineri, s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piaţa Universităţii, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional. Iniţial, în piaţă au fost circa 300 de persoane, numărul acestora crescând apoi la peste 500.

Cei veniţi la Universitate au scandat mesaje pentru un vot corect duminică, dar şi contra premierului: "Plagiatorul ne fură viitorul" şi "Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!".

La manifestaţie au fost aduse şi jucării cu Mickey Mouse, încadrate în bare de fier dispuse în formă de X.

Participanţii au scandat şi "Azi plagiator, mâine dictator", "Victor Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii", "După turul doi, Victor Ponta la gunoi", "Jos, jos, jos, Ponta eşti un mincinos!", "Ponta nesimţit, pe români i-a umilit", "Păcat, păcat, de sângele vărsat!", "Noi votăm, nu pontăm", "DNA curăţă politica" şi "Secţii de votare peste hotare".

O parte a scandărilor s-a regăsit pe pancarte aduse, alături de steaguri tricolore, la manifestaţie.

Unul dintre participanţi a declarat, pentru MEDIAFAX, că a venit în Piaţa Universităţii pentru că nu-şi doreşte un preşedinte "care îl minte pe cel ce l-a ales şi care şi-a plagiat lucrarea de doctorat".

La rândul ei, o studentă a spus că nu este bine ca puterea absolută a ţării să ajungă la un singur partid, respectiv la PSD. Ea a adăugat că, în opinia sa, PSD este partidul "care a furat cel mai mult în această ţară şi care acoperă cei mai mulţi infractori".

În jurul orei 19.50, manifestanţii au plecat din faţa Teatrului Naţional spre sediul Guvernului, pe trotuar, dar şi pe prima bandă de circulaţie. Pe traseu, numărul lor a crescut continuu, în Piaţa Victoriei adunându-se, în jurul orei 21.00, circa 2.000 de oameni.

La Guvern, s-a scandat, printre altele, "Noi votăm, nu pontăm", "Ponta, la gunoi, după turul doi", "Diaspora vrea, dar nu poate vota" şi "Cine nu sare, nu vrea schimbare".

Din Piaţa Victoriei, manifestanţii s-au dus la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, unde au huiduit, au fluierat şi au scandat, printre altele, "Hoţii!" şi "DNA!".

Circulaţia rutieră pe Şoseaua Kiseleff a fost blocată pe toate benzile timp de aproape o oră.

Pe toată durata protestului, participanţii au fost încadraţi de jandarmi şi nu s-au înregistrat incidente.

Manifestaţii similare au loc, sâmbătă seară, în mai multe oraşe din ţară. Mobilizarea pentru acestea s-a făcut în special prin intermediul reţelelor de socializare.

Mii de oameni au ieşit în stradă şi la sfârşitul săptămânii trecute, când şi diaspora a organizat proteste la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin şi Dublin, cerând Guvernului României fluidizarea procesului de vot.

Românii din străinătate au ieşit, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu au mai putut vota.

UPDATE 21:53 Manifestanţii din Capitală scandează "Hoţii! " şi "DNA! " la sediul PSD din Kiseleff

Bucureştenii ieşiţi în stradă vineri seară s-au dus de la Guvern la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, unde huiduie, fluieră şi scandează, printre altele, "Hoţii!" şi "DNA!".

Manifestanţii, în număr de aproximativ două mii, au ajuns la sediul PSD în jurul orei 21.40.

Circulaţia rutieră pe Şoseaua Kiseleff este blocată pe toate benzile.

UPDATE 21:53 Mitingul anti-Ponta de la Cluj-Napoca, la care au participat peste 10.000 de persoane, s-a încheiat

Mitingul de la Cluj-Napoca, la care au participat peste 10.000 de persoane s-a încheiat fără incidente, după aproximativ patru ore, timp în care manifestanţii au mers în marş prin oraş şi au scandat împotriva premierului Victor Ponta.

Mitingul s-a încheiat în jurul orei 21.30, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Piaţa Lucian Blaga, unde la finalul manifestaţiei traficul rutier a fost blocat în totalitate, timp de aproximativ 15 minute.

Participanţii la miting s-au adunat, vineri seară, începând cu ora 18.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje precum "Ponta, nu uita, că Ardealul nu te vrea", "Victoraş, eşti pe făraş", "Iohannis preşedinte, neamţul nu ne minte", "Guvernul trădării a pus capăt răbdării", "Nu alegem între candidaţi, ci între două lumi", "România nu uita, votul este arma ta".

Oamenii au scandat "Jos Ponta, jos/Că eşti un mincinos", "Solidaritate", "Ponta nu uita, Cluj-Napoca nu te vrea", "În turul doi, Ponta la gunoi", "Uniţi salvăm toată România", "Afară, afară, cu PSD din ţară", "Jos plagiatorul", "Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze", "Ponta nu uita, nu ne dăm pe mâna ta",  "Nu vă fie frică, Victor Ponta pică".

Cornel Vâlcu, unul dintre organizatorii manifestaţiei, a spus că scopul mitingului este multiplu şi se referă în primul rând la ceea ce li s-a întâmplat românilor din diaspora în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

"Mulţi români nu au putut să voteze în diaspora şi există riscul să se întâmple din nou în turul al doilea. Nu ne-au convins măsurile lui Ponta pentru turul al doilea. Protestul este unul al societăţii civile, în care ne spunem nemulţumirile", a afirmat Vâlcu.

Acesta a citit "Declaraţia de la Cluj", în şapte puncte, în care se cere viitorului preşedinte al României şi întregii clase politice să îşi asume reforma clasei politice, respectarea separării puterilor în stat şi limitarea imunităţii demnitarilor exclusiv la declaraţii politice, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate şi a 6% pentru educaţie, oprirea defrişărilor ilegale, încetarea oricărui discurs separatist şi care instigă pe criterii rasiale şi de clasă.

"Aici sau peste hotare suntem cu toţii cetăţeni ai României, proiectul de ţară este al nostru, rămânem solidari şi atenţi la comportamentul clasei politice şi al decidenţilor. La 25 de ani de la revoluţia română reafirmăm valorile acesteia şi avertizăm că nu mai tolerăm nicio trădare a intereselor noastre legitime", se mai arată în "Declaraţia de la Cluj".

Din Piaţa Unirii, protestatarii au plecat în marş pe Bulevardul Eroilor, iar apoi au mers pe traseul Calea Dorobanţilor, Piaţa Mărăşti, Strada Fabricii, Strada Bucureşti, Bulevardul 21 Decembreie 1989, Strada Memorandumului şi Piaţa Lucian Blaga, îngreunând circulaţia rutieră. Pe traseu s-au alăturat din ce în ce mai mulţi oameni, astfel că numărul manifestanţilor a ajuns la peste 10.000. Printre participanţi s-au numărat şi câţiva membri ai PDL şi PNL Cluj.

Manifestaţii similare au avut loc, vineri seară, în Capitală şi în mai multe oaşe din ţară - Timişoara, Sibiu, Oradea, Târgu-Mureş, Arad, Iaşi, Braşov, Craiova şi Galaţi.

Mii de oameni au ieşit în stradă şi la sfârşitul săptămânii trecute, când şi diaspora a organizat proteste la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin şi Dublin, cerând Guvernului României fluidizarea procesului de vot.

UPDATE 21:16 Circa 2.000 de manifestanţi la Guvern: "Noi votăm, nu pontăm"; "Diaspora vrea, dar nu poate vota"

Manifestanţii de vineri seară din Capitală, al căror număr a crescut la aproximativ două mii, au ajuns în faţa sediului Guvernului, unde scandează în favoarea dreptului la vot al românilor din diaspora, dar şi contra premierului Victor Ponta.

Participanţii, în majoritate tineri, au venit de la Piaţa Universităţii, pe traseul Piaţa Romană - Piaţa Victoriei, şi s-au oprit, în jurul orei 21.00, în faţa Guvernului, unde sunt încadraţi de jandarmi.

Ei scandează, printre altele, "Noi votăm, nu pontăm", "Ponta, la gunoi, după turul doi", "Diaspora vrea, dar nu poate vota" şi "Cine nu sare, nu vrea schimbare".

Traficul în Piaţa Victoriei se desfăşoară normal, nefiind afectat de manifestaţie.

Participanţii s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piaţa Universităţii, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional. Iniţial, în piaţă au fost circa 300 de persoane, numărul acestora crescând apoi la peste 500.

Manifestanţii au scandat mesaje pentru un vot corect duminică, dar şi contra premierului Victor Ponta: "Plagiatorul ne fură viitorul" şi "Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!".

La manifestaţie au fost aduse şi jucării cu Mickey Mouse, încadrate în bare de fier dispuse în formă de X.

Participanţii au scandat şi "Azi plagiator, mâine dictator", "Victor Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii", "După turul doi, Victor Ponta la gunoi", "Jos, jos, jos, Ponta eşti un mincinos!", "Ponta nesimţit, pe români i-a umilit", "Păcat, păcat, de sângele vărsat!", "Noi votăm, nu pontăm", "DNA curăţă politica" şi "Secţii de votare peste hotare".

O parte a scandărilor s-au regăsit pe pancarte aduse, alături de steaguri tricolore, la manifestaţie.

Unul dintre participanţi a declarat, pentru MEDIAFAX, că a venit în Piaţa Universităţii pentru că nu-şi doreşte un preşedinte "care îl minte pe cel ce l-a ales şi care şi-a plagiat lucrarea de doctorat".

La rândul ei, o studentă a spus că nu este bine ca puterea absolută a ţării să ajungă la un singur partid, respectiv la PSD. Ea a adăugat că, în opinia sa, PSD este partidul "care a furat cel mai mult în această ţară şi care acoperă cei mai mulţi infractori".

În jurul orei 19.50, manifestanţii au plecat din faţa Teatrului Naţional spre sediul Guvernului, pe trotuar, dar şi pe prima bandă de circulaţie. Pe traseu, numărul lor a crescut continuu, în Piaţa Victoriei adunându-se, în final, circa 2.000 de oameni.

Manifestaţii similare au loc, sâmbătă seară, în mai multe oraşe din ţară. Mobilizarea pentru acestea s-a făcut în special prin intermediul reţelelor de socializare.

UPDATE Manifestanţii din Bucureşti au plecat spre Guvern

Aproape 1000 de persoane care manifestează vineri seară în Capitală au plecat din Piaţa Universităţii, în marş, spre Guvern, scandând "Demisia!" şi "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!".

În jurul orei 19.50, manifestanţii au plecat din faţa Teatrului Naţional, pe trotuar, dar şi pe prima bandă de circulaţie. Coloana lor este încadrată de jandarmi.

Aproximativ o mie de persoane, la mitinguri pro şi anti-Victor Ponta şi la Craiova

Aproximativ o mie de persoane au participat, vineri seară, la Craiova, la mitinguri pro şi anti-Victor Ponta, manifestaţiile având loc la o distanţă de aproximativ 200 de metri, iar jandarmii intervenind pentru ca protestatarii să nu se întâlnească.

Peste 500 de persoane, susţinători ai lui Victor Ponta, s-au adunat, vineri seară, în piaţa Mihai Viteazul din Craiova, unde au scandat "Ponta preşedinte".

La o distanţă de aproximativ 200 de metri, pe Strada Unirii, prin care se face accesul în piaţa Mihai Viteazul, alţi aproximativ 600 de oameni au participat la un miting de susţinere a lui Klaus Iohannis. Oamenii au cântat Imnul naţional şi au scandat "Jos comuniştii", "Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze", "Ponta, hoţie, PSD sărăcie".

Jandarmii au intervenit şi au format cordoane pentru ca cele două tabere să nu se întâlnească, în total aproape 200 de forţe de ordine fiind mobilizate pe Calea Unirii, între cele două grupuri de susţinători. La un moment dat, unii protestatari au încercat să forţeze cordonul jandarmilor, însă protestele s-au încheiat fără incidente.

UPDATE Mitinguri pro şi anti Ponta la Galaţi

Peste 3.000 de membri ai PSD, UNPR şi PC au participat, vineri seară, la Galaţi, la un marş electoral organizat pentru susţinerea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, în timp ce peste 300 de gălăţeni participă la un marş de solidaritate cu românii din diaspora scandând lozinci anti-Ponta.

Peste 3.000 de membri ai PSD, UNPR şi PC au participat, vineri seară, la Galaţi, la un marş electoral organizat pentru susţinerea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, transmite corespondentul MEDIAFAX

Susţinătorii lui Ponta s-au adunat, vineri seară, în faţa Casei de Cultură din Galaţi şi au plecat în marş pe prima bandă de circulaţie a celei mai importante artere din municipiu însoţiţi de jandarmi şi de maşini de Poliţie.

Aceştia flutură steaguri cu însemnele celor trei partide, dar şi ale Uniunii Europene şi României.

Ei scandează: "Ponta preşedinte" şi-i îndeamnă pe trecători să voteze cu candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale de duminică.

Printre aceştia, se numără lideri locali ai acestor partide, precum preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, şi vicepreşedintele PSD Galaţi, deputatul Florin Pâslaru.

Marşul susţinătorilor lui Victor Ponta se desfăşoară pe traseul strada Brăilei - strada Domnească Piaţa Prefecturii, unde este programat să se încheie la ora 19.00, ora limită pentru care organizatorii au primit autorizaţie.

În paralel, aproximativ 300 de gălăţeni participă, vineri seară, la un marş de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale, scandând, totodată, lozinci împotriva premierului Victor Ponta.

Aceştia s-au adunat în cartierul Ţiglina 1 din municipiul Galaţi şi se delasează pe trotuare, în zona de vest a oraşului.

Manifestanţii poartă insigne cu mesajul: "Yes la vot" şi spun că au aflat despre această acţiune de pe reţelele de socializare.

Ei scandează lonzinci precum: "Vrem o ţară ca afară", "Mai multe secţii de votare pentru diaspora", "Dreptul la vot e un drept, nu o lonzică".

O parte dintre manifestanţi scandeză lonzinci împotriva premierului Victor Ponta, precum "Ponta nu uita/te aşteaptă DNA", "Jos Ponta", "Ţara se ridică, Ponta pică".

Printre manifestanţi se numără şi unii membri ai ACL Galaţi, cum ar fi preşedintele organizaţiei municipale PDL Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.

Marşul nu este autorizat, dar echipaje ale Jandarmieriei şi Poliţiei îi însoţesc pe participanţi.

UPDATE Numărul participanţilor la mitingul de la Cluj depăşeşte 5.000, ei plecând în marş pe străzi

Participanţii la mitingul de la Cluj-Napoca au pornit în marş pe străzile din centrul oraşului, numărul acestora depăşind 5.000, şi scandează ”Afară, afară, cu PSD din ţară”, ”Jos plagiatorul” sau ”Ponta nu uita, nu ne dăm pe mâna ta”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Persoanele care s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca au plecat în marş pe Bulevardul Eroilor, acestora alăturându-li-se alte câteva mii de oamenii, numărul participanţilor la miting ajungând astfel la 5.000.

La ora transmiterii acestei ştiri, marşul manifestanţilor continuă pe Calea Dorobanţilor, fiind blocate două sensuri de circulaţie, iar aceştia scandează ”Ponta nu uita, Cluj-Napoca nu te vrea”, ”Uniţi salvăm toată România”, ”Afară, afară, cu PSD din ţară”, ”Jos plagiatorul”, ”Vor să voteze, lăsaţi-i să voteze”, ”Ponta nu uita, nu ne dăm pe mâna ta”.

Printre participanţi se numără şi câţiva membri ai PDL şi PNL Cluj.

Circulaţia rutieră pe Calea Dorobanţilor se desfăşoară cu dificultate din cauza mitingului.

UPDATE Peste 500 de manifestanţi la Universitate: Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!

Manifestanţii adunaţi vineri seară în Piaţa Universităţii din Capitală, al căror număr a crescut la peste 500, scandează mesaje pentru un vot corect duminică, dar şi contra premierului Victor Ponta: "Plagiatorul ne fură viitorul" şi "Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!".

La manifestaţie au fost aduse şi jucării cu Mickey Mouse, încadrate în bare de fier dispuse în formă de X.

Participanţii, în majoritate tineri, scandează şi "Azi plagiator, mâine dictator", "Victor Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii", "După turul doi, Victor Ponta la gunoi", "Jos, jos, jos, Ponta eşti un mincinos!", "Ponta nesimţit, pe români i-a umilit", "Păcat, păcat, de sângele vărsat!", "Noi votăm, nu pontăm", "DNA curăţă politica" şi "Secţii de votare peste hotare".

O parte a scandărilor se regăsesc pe pancarte aduse, alături de steaguri tricolore, la manifestaţie.

Unul dintre manifestanţi a declarat, pentru MEDIAFAX, că a venit în Piaţa Universităţii pentru că nu-şi doreşte un preşedinte "care îl minte pe cel ce l-a ales şi care şi-a plagiat lucrarea de doctorat".

La rândul ei, o studentă a spus că nu este bine ca puterea absolută a ţării să ajungă la un singur partid, respectiv la PSD. Ea a adăugat că, în opinia sa, PSD este partidul "care a furat cel mai mult în această ţară şi care acoperă cei mai mulţi infractori".

Iniţial, în Piaţa Universităţii au fost circa 300 de persoane.

UPDATE Timişoara: Peste 1.000 de persoane, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora

Peste 1.000 de persoane participă, vineri seară, la Timişoara, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, manifestare la care s-au scandat şi lozinci împotriva premierului Victor Ponta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii au început să se adune începând cu ora 18.00, în Piaţa Victoriei, având steaguri tricolore, dar şi ale regiunilor istorice ale României, precum şi pancarte cu mesaje inscripţionate precum: "Alături de românii din diaspora", "Votaţi cu capul, nu cu stomacul", "Yes la vot".

De asemenea, ei au scandat lozinci, inclusiv împotriva premierului Victor Ponta: "Jos Ponta", "Vreau o ţară ca afară", "Hai să-i ardem la vot", "Timişoara". "Jos comunismul" şi "Azi în Timişoara, mâine-n toată ţara".

Pe scările din faţa Operei a fost improvizată o mică scenă, unde au fost cântate mai multe melodii, urmate de discursuri ale organizatorilor care îndemnau participanţii să meargă la vot.

Printre protestatari s-au numărat foarte mulţi tineri, dar şi părinţi cu copii.

Mitingul este autorizat până la ora 20.00, fiind supravegheat de jandarmi.

Şi la Târgu Mureş a avut loc, vineri seară, un miting anti-Ponta, la care au participat în jur de o sută de persoane. Oamenii s-au adunat la ceasul floral din centrul oraşului şi, timp de o oră, au scandat lozinci împotriva premierului Victor Ponta: "Comunismul n-a murit, Victor Ponta l-a trezit", "Mai bine cu sasul decât cu borfaşul" şi "Ponta, nu uita, eşti mai rău ca Ebola".

Ei au afişat şi bannere inscripţionate cu mesaje precum: "În turul doi ne luăm ţara înapoi", "Solidari cu diaspora", "Vrem o schimbare, faceţi secţii de votare", "Votăm, dar nu Pontăm", "Nu votezi, nu contezi", "Noi alegem bine, Iohannis suntem cu tine", "Nu Ponta", "România te iubesc, de aceea eu votez" şi "Nu vrem să plângem democraţie".

UPDATE Peste 1.500 de persoane, la mitingul de la Cluj, unde se strigă: ”Jos Ponta, jos/Că eşti un mincinos”

Participanţii la miting s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje precum ”Ponta nu uita că Ardealul nu te vrea”, ”Victoraş eşti pe făraş”, ”Iohannis preşedinte, neamţul nu ne minte”, ”Guvernul trădării a pus capăt răbdării”, ”Nu alegem între candidaţi, ci între două lumi”, ”România nu uita, votul este arma ta”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oamenii scandează ”Jos Ponta”, ”Jos Ponta, jos/Că eşti un mincinos”, ”Poporul al treilea candidat”, ”Solidaritate”.

Cornel Vâlcu, unul dintre organizatorii manifestării, a declarat că scopul mitingului este multiplu şi se referă în primul rând la ce s-a întâmplat românilor din diaspora în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

”Mulţi români nu au putut să voteze în diaspora şi există riscul să se întâmple din nou în turul al doilea. Nu ne-au convins măsurile lui Ponta pentru turul al doilea. Protestul este unul al societăţii civile, în care ne spunem nemulţumirile”, a spus Vâlcu.

Acesta a citit ”Declaraţia de la Cluj”, în şapte puncte, în care se cere viitorului preşedinte al României şi întregii clase politice să îşi asume reforma clasei politice, respectarea separării puterilor în stat şi limitarea imunităţii demnitarilor exclusiv la declaraţii politice, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate şi a 6% pentru educaţie, oprirea defrişărilor ilegale, încetarea oricărui discurs separatist şi care instigă pe criterii rasiale şi de clasă.

”Aici sau peste hotare suntem cu toţii cetăţeni ai României, proiectul de ţară este al nostru, rămânem solidari şi atenţi la comportamentul clasei politice şi al decidenţilor. La 25 de ani de la revoluţia română reafirmăm valorile acesteia şi avertizăm că nu mai tolerăn nicio trădare a intereselor noastre legitime”, se mai arată în ”Declaraţia de la Cluj”.

Manifestanţii urmează să plece într-un marş pe străzile din centrul municipiului, până în cartierul Mărăşti, marşul urmând să se încheie în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.

Mitingul este autorizat să se desfăşoare până la ora 22.00.

UPDATE Peste 300 de persoane manifestează la Universitate pentru un vot corect, dar şi contra lui Ponta

Peste 300 de persoane, în majoritate tineri, manifestează vineri seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru un vot corect în turul 2 al prezidenţialelor, dar şi împotriva premierului Victor Ponta, afişând pancarte cu mesaje ca "Am muncit pentru copiii noştri, vom vota pentru viitorul lor".

Oamenii s-au adunat, începând de la ora 18.00, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, unde manifestează încadraţi de jandarmi.

Manifestanţii scandează "Jos, jos, jos! Premierul este mincinos!", "Ghinion, ghinion! Ţara s-a trezit din somn", "Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit", "Ponta, nu uita, diaspora nu este a ta", "PSD, doar corupţie" şi "Victor Ponta, nu uita, eşti mai rău ca Ebola".

La protest au fost aduse steaguri şi pancarte cu mesaje precum: "Taxe şi accize fără număr. Dottore plagiatorul" şi "Am muncit pentru copiii noşti, vom vota pentru viitorul lor".

UPDATE Arad: Aproximativ 1.000 de persoane, la un miting pentru alegeri libere şi anti-Ponta

Circa 1.000 de manifestanţi s-au adunat la ora 17.00, în faţa Casei Sindicatelor din centrul oraşului, iar o oră mai târziu au pornit în marş pe Bulevardul Revoluţiei, prin faţa Primăriei şi a Teatrului de Stat.

Oamenii au intonat imnul României, iar pe traseu au scandat lozinci atât pentru organizarea de alegeri libere, cât şi împotriva premierului Victor Ponta: "Veniţi cu noi în turul doi", "Dacă vă pasă, nu staţi în casă", "Vrem alegeri libere", "Jos Ponta, Aradul nu te vrea".

De asemenea, protestatarii au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje, precum: "Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse", "Guvernul nesimţit, pe români i-a umilit", "Jos PSD, jos Ponta", "Veniţi cu noi să fim eroi în turul doi".

Mai multe persoane au adus vuvuzele cu care fac zgomot în timpul marşului, iar alţi participanţi flutură steagurile României. Printre cei aproximativ 1.000 de manifestanţi se numără şi părinţi tineri cu bebeluşi în cărucioare, dar şi numeroşi studenţi şi pensionari.

Unul dintre organizatorii manifestării de la Arad, Vlad Botoş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că prin acest protest se cere Guvernului organizarea de alegeri libere, atât în ţară, cât şi în diaspora.

"Articolul 36 din Constituţie garantează dreptul la vot oricărui cetăţean român, dar cu toate acestea sora mea care este în Munchen a stat cinci ore la coadă şi nu a reuşit să voteze în primul tur, iar cumnata mea a stat şapte ore la Paris fără succes. Vrem ca acest protest să nu fie unul politizat, ci să fie un semnal de schimbare pentru întreaga clasă politică", a declarat tânărul.

Manifestarea este organizată de Asociaţia A.R.A.D., fiind autorizată până la ora 21.00 şi supravegheată de jandarmi.

UPDATE Aproape 1.000 de participanţi la un miting de susţinere a lui Victor Ponta la Alba Iulia

Aproape 1.000 de persoane, majoritatea membri ai PSD din mai multe localităţi ale judeţului Alba, au participat, vineri seară, la Alba Iulia, la un miting de susţinere a candidatului PSD Victor Ponta la Preşedinţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii s-au adunat, vineri, în jurul orei 16.00, în centrul municipiului Alba Iulia de unde au plecat într-un marş scandând lozinci de susţinere a candidatului PSD la preşedinţie Victor Ponta şi împotriva contracandidatului său Klaus Iohannis.

Oamenii, majoritatea membri PSD, unii dintre ei aduşi cu un autocar sau microbuze, au purtat steaguri tricolore, baloane şi haine roşii, dar şi pancarte cu mesaje precum: "Cu Iohannis şi cu Nuţi, scapă Băse toţi corupţii", "Uniţi votăm Ponta preşedinte!", "Iohannis, Tokes şi Băsescu - ghinion pentru România" sau "Cu Iohannis preşedinte, Băse merge înainte!".

Participanţii au mărşăluit pe mai multe străzi ale municipiului fiind însoţiţi de maşini cu aparate de sonorizare care difuzau melodii patriotice şi îndemnuri electorale, mitingul încheindu-se în jurul orei 19.00.

Acţiunea a fost autorizată, fiind monitorizată pe tot parcursul acesteia de echipaje de jandarmi.

UPDATE Miting anti-Ponta la Iaşi, unde manifestanţii nu au primit autorizaţie şi pentru marş

Cei aproximativ 300 de ieşeni s-au adunat în Piaţa Palatului Culturii, din Iaşi, în jurul orei 18.00, ei având autorizaţie pentru miting până la ora 20.00, manifestaţia debutând cu intonarea imnului naţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deşi ceruseră autorizaţie de miting pentru Piaţa Unirii, organizatorii acţiunii au primit aprobare doar pentru Piaţa Palatului Culturii. De asemenea, Primăria condusă de social-democratul Gheorghe Nichita nu a aprobat autorizaţie şi pentru organizarea unui marş.

Manifestanţii scandează lozinci precum: "Ghinion/Ghinion/Iaşiul s-a trezit din somn"", "Nu mai vrem niciun pic/preşedinte bolşevic". "Ascultaţi-i pe nepoţi şi nu-i mai votaţi pe hoţi", "Noi votăm, nu plagiem".

Totodată, protestatarii au pancarte pe care se poate citi: "Terminăm ce-am început în '89", "Victor Viorel Ponta - Impostură" şi "Doar Ponta poate minţi în halul ăsta".

În zona unde se desfăşoară protestul au fost mobilizate mai multe echipaje de Poliţie şi Jandarmerie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici