Protestul ţăranilor polonezi la graniţa cu Ucraina. Camioanele, forţate să se întoarcă din drum

Protestele fermierilor polonezi la graniţa cu Ucraina, la punctul de trecere Dorohusk, blochează de ieri traficul.

2141 afișări
Imaginea articolului Protestul ţăranilor polonezi la graniţa cu Ucraina. Camioanele, forţate să se întoarcă din drum

Protestul ţăranilor polonezi la graniţa cu Ucraina. Camioanele, forţate să se întoarcă din drum

Oamenii au ieşit în stradă în semn de protest faţă de prăbuşirea preţurilor declanşată de importurile de grâu şi alte produse agroalimentare din Ucraina şi neacordarea subvenţiilor promise de către guvernul ţării lor.

S-au format cozi lungi, de până la 13 kilometri, cu 450 de camioane nevoite să inverseze direcţia şi să se întoarcă în Ucraina, a anunţat o purtătoare de cuvânt a serviciului vamal polonez, citată de agenţia PAP.

Ministrul Agriculturii, Robert Telus, a sosit la Dorohusk. „Am promis că vom face tot posibilul pentru a ne asigura că primele împrumuturi acordate fermierilor vor fi plătite în iunie”, a spus el.

După începerea războiului de la Moscova împotriva Ucrainei, Polonia s-a oferit să autorizeze traficul de produse agroalimentare ucrainene către ţări terţe, înlocuind drumurile tradiţionale ruseşti.

Dar exporturile s-au oprit în Polonia, inundând piaţa poloneză, ducând la prăbuşirea preţurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici