PS Ioan Selejean: Băsescu a promis că va vorbi şi cu partea maghiară

Episcopul Covasnei şi Harghitei PS Ioan Selejean a declarat după întâlnirea cu şeful statului că acesta a luat la cunoştinţă toate problemele pe care le-au ridicat membrii delegaţiei societăţii civile româneşti şi a promis că în limitele prerogativelor sale constituţionale va încerca să le rezolve.

3 afișări
Imaginea articolului PS Ioan Selejean: Băsescu a promis că va vorbi şi cu partea maghiară

PS Ioan Selejean: Băsescu a promis că va vorbi şi cu partea maghiară

Episcopul Covasnei şi Harghitei PS Ioan Selejean a spus că Traian Băsescu va transmite în acest sens celorlalte instituţii ale statului să vegheze mai atent la această zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit episcopului, trebuie să există o comunicare mai bună a autorităţilor statului cu această zonă.

PS Ioan Selejean a subliniat că preşedintele i-a asigurat pe cei prezenţi că va vorbi şi cu partea maghiară, iar în ceea ce priveşte problema limbii, comunitatea românească nu va mai fi pusă în situaţii umilitoare.

Potrivit lui Selejean, aceasta a fost prima întâlnire între un şef de stat şi comunitatea românească de aici. El a adăugat că mereu s-a vorbit despre comunitatea maghiară, în condiţiile în care în această zonă a ţării românii sunt minoritari şi au parte de aceleaşi probleme ca minoritatea maghiară la nivel de ţară.

El a făcut apel ca maghiarii şi românii să trăiască împreună în pace şi să meargă pe acelaşi drum.

Membrii delegaţiei societăţii civile româneşti din judeţele Harghita şi Covasna care au participat, sâmbătă, la o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu au ridicat problemele cu care se confruntă comunitatea românească din această zonă a ţării şi au cerut o strategie pentru rezolvarea problemelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici