Psihologi din două oraşe din România oferă consiliere pentru cei speriaţi de coronavirus

  • În Constanţa, Colegiul Psihologilor a decis să vină în ajutorul persoanelor cu anxietate provocată de criza de coronavirus şi să ofere consiliere psihologică gratuită.
  • Şedinţele de terapie vor fi efectuate prin telefon iar psihologii vor sta la dispoziţie 24 de ore din 24.
  • În cadrul acestei celule de criză organizată de Colegiul Psihologilor – filiala Constanţa vor participa psihologi-voluntari specializaţi în psihoterapie, consiliere psihologică, psihologie clinică, psihologie aplicată în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale.
1170 afișări
Imaginea articolului Psihologi din două oraşe din România oferă consiliere pentru cei speriaţi de coronavirus

Psihologi din două oraşe din România oferă consiliere pentru cei speriaţi de coronavirus

„Este un moment greu pentru noi toţi, dar cea mai bună soluţie este să rămânem calmi, să ne informăm din surse credibile, autorizate şi să respectăm instrucţiunile venite de la autorităţile statului. Pentru persoanele care au dezvoltat stări de anxietate sau atacuri de panică, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa va asigura 24 de ore din 24 consiliere psihologică prin telefon, astfel încât să încercăm să reducem gradul de panică instalat în rândul populaţiei”, a transmis prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele Colegiului Psihologilor din România – filiala Constanţa.

Luni, în Constanţa erau înregistrate 10 cazuri de persoane infectate cu covid-19, 770 de persoane în autoizolare şi 43 de cazuri în carantină.

Şi la Craiova, un psiholog a decis să vină în sprijinul bolnavilor de COVID-19, internaţi în spital, sau a celor aflaţi în carantină şi izolare la domiciliu.

Psihologul Mihail Jianu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că le asigură gratuit şedinţe de consiliere psihologică celor speriaţi sau cu anxietate din cauza coronavirusului. Terapia se face prin telefon, on-line sau video.

„Consider că avem nevoie în aceste dificile să ajutăm semenii şi prin meseria mea pun la dispoziţie să ajut omul cu experienţa dobândită în timp. Consilierea se poate face prin telefon, video sau on-line, persoanelor care sunt internate în spital sau izolate la domiciliu şi au stări de anxietate, au frică, neîncredere duse oarecum la extrem, în anumite situaţii. Oamenii trebuie să comunice, să elibereze stările de frică, de teamă, de neîncredere, să comunice cu persoanele dragi sau cu persoane avizate, în speţă psihologi. Panica nu ajută la nimic şi să nu disperăm pentru că nu este momentul pentru aşa ceva. Trebuie să gândim raţional şi să gândim în consecinţă. Ieri am luat această decizie. Până acum nu am ajut solicitări, dar aştept cu mare drag, ofer serviciile gratis şi necondiţionat. O şedinţă durează, teoretic 40-60 minute, dar se poate prelungi, în funcţie de situaţia fiecărei persoane”, a declarant, pentru MEDIAFAX, Mihail Jianu, psiholog

În Dolj, luni, 9 persoane confirmate cu infecţie cu coronavirus sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, 149 persoane sunt în carantină, în centre special amenajate , iar 551 sunt izolate la domiciliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici