Pui de bufniţă salvat de sub o maşină. Micuţa pasăre va deveni mascota unei facultăţi din România - FOTO

Un pui de bufniţă a fost găsit sub o maşină de un profesor de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, iar cadrele didactice şi studenţii au decis să adopte pasărea şi să o numească mascota facultăţii. Bufniţa se regăseşte şi pe sigla facultăţii gălăţene.

1357 afișări
Imaginea articolului Pui de bufniţă salvat de sub o maşină. Micuţa pasăre va deveni mascota unei facultăţi din România - FOTO

Pui de bufniţă salvat de sub o maşină. Micuţa pasăre va deveni mascota unei facultăţi din România - FOTO

Conducerea Facultăţii de Istorie a făcut anunţul pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Ieri, la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, mascota facultăţii a prins viaţă. De fapt, a fost salvată de sub o maşină şi acum va fi îngrijită de doamna Sîrbu”, au anunţat reprezentanţii instituţiei pe reţeaua de socializare.

Decanul Facultăţii de Istorie din Galaţi spune că după ce a fost salvată, bufniţa a devenit vedeta instituţiei. Pe parcursul zilei, pe la secretariatul facultăţii au trecut numeroşi studenţi şi profesori care au vrut să facă fotografii cu puiul de bufniţă.

Seara, secretara a luat pasărea acasă, iar cei de la facultate au decis să contribuie lunar cu sume de bani pentru a-i asigura mâncarea.

„Colegii mei au găsit puiul pe stradă, era sub o maşină. Şoferul încerca să plece şi bufniţa a fost văzută de o profesoară. Aceasta a oprit maşina, a luat puiul, l-a dus la secretariat, unde a stat toată ziua. Au venit studenţii să-şi facă poze cu bufniţa, noi avem pe siglă o bufniţă galbenă, simbol al înţelepciunii, de aceea este interesant ce s-a întâmplat. Secretara a luat pasărea acasă, dar noi avem cereri de la alţi studenţi ca să o vadă. Este mascota facultăţii şi deja ne-am ataşat de ea. Am decis să contribuim cu bani pentru mâncarea bufniţei şi, dacă se poate, o vom aduce la evenimentele facultăţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, decanul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie, Ion Cordoneanu.

Pe sigla Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi este o bufniţă galbenă, simbol al înţelepciunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici