RADET: Facturile pe luna ianuarie nu vor fi mai mari decât cele din ianuarie 2009

Directorul RADET, Mihai Becheanu, a spus că facturile pe ianuarie nu vor fi mai mari decât cele din luna similară din 2009, după ce în timpul zilei a primit peste 40 de sesizări de la asociaţii de locatari unde administratorii au oprit furnizarea căldurii de frica majorării preţului la facturi.

14 afișări
Imaginea articolului RADET: Facturile pe luna ianuarie nu vor fi mai mari decât cele din ianuarie 2009

RADET: Facturile pe luna ianuarie nu vor fi mai mari decât cele din ianuarie 2009

"Doresc să anunţ cetăţenii Capitalei că facturile pe luna ianuarie 2010 nu vor depăşi valoarea celor din ianuarie 2009", a spus Becheanu, la Comandamentul de deszăpezire de la Primăria Capitalei.

Directorul RADET a precizat că este necesar ca bucureştenii să ştie acest lucru pentru că, în cursul zilei, a avut peste 40 de sesizări de la locatari din diferite blocuri din Capitală care reclamau că nu au apă caldă şi căldură.

În urma verificărilor făcute, s-a constatat că administratorii acestor blocuri luaseră decizia de a sista furnizarea căldurii de teamă că valoarea facturii ar putea creşte, în condiţiile în care, în ultimele zile, presa a relatat că acest lucru este posibil.

În acest sens, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a amintit că majorarea gigacaloriei va fi de 8.2%, iar această mărire va fi suportată de municipalitate.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, în 12 ianuarie, după o întâlnire pe care a avut-o cu reprezentanţii sectoarelor, că municipalitatea va suporta creşterea de 8,3% a preţului la gigacalorie, astfel că bucureştenii nu vor plăti majorarea.

Declaraţia fusese făcută după ce, în urmă cu o zi, se anunţase că tarifele la energia termică livrată de ELCEN în Bucureşti şi Constanţa au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), adoptată la sfârşitul anului trecut, pe baza solicitărilor companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici