Rădulescu: BAC-ul nu ar trebui luat în calcul la admitere în acest an

Preşedintele Agenţiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Educaţiei (AEACE), Gheorghe Rădulescu, a declarat, joi, că ar trebui studiată posibilitatea ca anul acesta media de la bacalaureat să nu fie luată în calcul la admiterea la facultate, din cauza numărului mare de lucrări copiate.

23 afișări
Imaginea articolului Rădulescu: BAC-ul nu ar trebui luat în calcul la admitere în acest an

Rădulescu: Media de la bacalaureat nu ar trebui luată în calcul la admitere în acest an

Preşedintele AEACE, care a făcut parte din comisia 128 de corectare din Bucureşti, a declarat că numărul lucrărilor copiate la bacalaureat este foarte mare, elevii foarte buni, care nu au copiat, fiind dezavantajaţi din această cauză.

Gheorghe Rădulescu consideră că lucrările în cazul cărora există suspiciunea de fraudă ar trebui recorectate, pentru a se dovedi că au fost copiate, şi apoi anulate.

"După încheierea examenului de bacalaureat, comitetul ar trebui să ia în calcul ca media de la bacalaureat să nu mai fie, în acest an, criteriu de admitere la facultate. (...) Mie mi-a revenit pachetul 15 şi am constatat că din 59 de lucrări doar 17 erau rezolvate fără să fie copiate şi au primit note de la 2 la 10. Celelalte le-am aşezat pe serii, în funcţie de cărţile din care au fost copiate", a declarat Rădulescu.

Totodată, preşedintele AEACE consideră că ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, secretarul de stat din cadrul MECT, Zvetlana Preoteasa, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Stelian Fedorca, şi preşedintele Comisiei de bacalaureat din Capitală, Sergiu Moga, ar trebui demişi de urgenţă.

Rădulescu declara, săptămâna trecută, că a fost retras din comisia din care făcea parte după ce a reclamat că zeci de lucrări de la proba scrisă de limba română erau identice, copiate după cărţi cu rezolvări.

Acesta a spus că depus o cerere la preşedintele comisiei de corectare, spunând că a fost retras, iar în aceste condiţii nu poate nota lucrările copiate.

Ministerul Educaţiei a dezminţit însă acuzaţiile preşedintelui AEACE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici