La vot, fără restricţii. Raed Arafat clarifică situaţia persoanelor aflate în zonele carantinate

  • Persoanele care vor merge la vot duminică o vor face fără restricţii, a anunţat, la finalul şedinţei de guvern şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat.
  • Un ordin va trebui dat pentru cei din zonele carantinate, care şi ei vor putea merge la vot.
501 afișări
Imaginea articolului La vot, fără restricţii. Raed Arafat clarifică situaţia persoanelor aflate în zonele carantinate

Toate persoanele care votează o pot face fără restricţii, duminică, de la ora 5.00 până luni, la ora 1.00, a spus Arafat, la finalul şedinţei de Guvern.

„Toţi cei care au dreptul de a vota pot merge în intervalul 6 decembrie 2020, orele 5:00 dimineaţa şi 7 decembrie 2020, orele 1:00, cu excepţia persoanelor izolate şi carantinate la domiciliu sau în altă locaţie”, a spus Raed Arafat.

Practic, alegătorii pot circula nerestricţionat pentru a-şi exercita dreptul la vot.

Arafat a explicat de ce este permis până la ora 1.00.

„Până la ora 1:00 dimineaţă în data de 7 pentru că votul este permis până la ora 23:59, în caz că unele persoane au rămas în secţia de vot şi încă votează. Atunci, ca să poată să ajungă acasă se mai dă o oră în plus”, a explicat şeful DSU.

O altă prevedere adoptată se referă la membrii birourilor electorale, la personalul tehnic auxiliar, la candidaţi şi la persoanele acreditate şi al oricăror alte persoane implicate în organizarea alegerilor, aici fiind incluşi şi observatorii, persoanele care le asigură transportul lor. Acestora li se va permite circulaţia inclusiv după orele 1:00 dimineaţă, până la orele 5:00 dimineaţă.

„Le va fi permisă circulaţia, dar în baza unei dovezi prin care să dovedească calitatea lor, fie că sunt membri ai birourilor electorale, fie că sunt observatori, fie că sunt personal tehnic sau personal auxiliar. Asta înseamnă că între orele 1:00 şi orele 5:00 dimineaţă, în ziua de 7 decembrie, persoanele respective pot circula liber, cu condiţia să poată proba dacă sunt întrebate calitatea lor în relaţia cu procesul electoral”, a explicat Raed Arafat.

Pentru alegătorii din localităţile carantinate, Arafat a spus că să fie emis un ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prin care se vor face excepţii, prin care şi ei să poată ieşi să îşi exercite votul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici