Raed Arafat, la sosirea în ţară a vaccinului împotriva COVID-19: „Este un moment istoric”

Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluţie, a declarat şeful DSU, Raed Arafat, când a sosit prima tranşă de vaccin împotriva COVID-19 în ţară: „Este lumina de la capătul tunelului, dar, atenţie, asta nu înseamnă că problema s-a terminat şi uităm de măsurile obligatorii”.

1155 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat, la sosirea în ţară a vaccinului împotriva COVID-19: „Este un moment istoric”

Raed Arafat, la sosirea în ţară a vaccinului împotriva COVID-19: Este un moment istoric

„Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluţie. Începem să o aplică. Vedem cum Uniunea iEuropeană a reuşit să nu dezamăgească cetăţenii. A fost un efort imens la care au participat toate staterle membre UE - achiziţie comună, abordare comună şi o implementare comună. Este o speranţă, este lumina de la capătul tunelului, dar, atenţie, asta nu înseamnă că problema s-a terminat şi uităm de măsurile care sunt obligatorii”, spune Raed Arafat.

El spune că demararea campaniei de vaccinare este un început şi că va mai dura până va avea impact.

„De astăzi vom lupta pe două fronturi - combatere şi limitare a răspândirii virusului SAR-COV 2 şi frontul de vaccinare şi de prevenire”, adaugă Raed Arafat.

La rândul său, dr. Valeriu Gheorghiţă apreciază că vaccinarea „este cea mai sigură şi scurtă cale medicală prin care putem pune punct pandemiei”.

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19, au ajuns în ţară pe la Vama Nădlac 2, vineri, în ziua de Crăciun, în jurul orei 13.40. Vaccinul, dezvoltat de BioNTech şi Pfizer, e primul căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici