Raed Arafat, mesaj înspăimântător pentru români: Medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu

  • „Primul venit, primul servit!”, a fost mesajul medicului Arafat în contextul creşterii numărului de cazuri din ultimele zile
  • Sună extrem de cinic dar este realitatea”, a completat Raed Arafat
8674 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat, mesaj înspăimântător pentru români: Medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu
Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a transmis un mesaj similar cu cel al medicilor italieni din perioada de început a epidemiei.
 
„Primul venit, primul servit!”, a fost mesajul medicului Arafat în contextul creşterii numărului de cazuri din ultimele zile. ”Sună extrem de cinic dar este realitatea”, a completat Raed Arafat.
 
”Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă şi nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluţie: aşteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm şi aşteptăm şi să nu uite lumea că vom ajunge la situaţia, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte ţări, să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Coronavirus în România LIVE UPDATE 27 iunie: 325 de noi cazuri şi 10 decese / Număr extrem de mic de teste: explicaţia oficială

Până astăzi, 27 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.022 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.530 au fost declarate vindecate şi externate.
 
Până astăzi, 1589 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.
 
În intervalul 26.06.2020 (10:00) – 27.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (6 bărbaţi şi 4 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Galaţi, Bucureşti, Neamţ, Prahova şi Suceava. 
 
Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 1 deces la o persoană de peste 80 de ani.
 
Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.
 
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 325 noi cazuri de îmbolnăvire. 
 
La ATI, în acest moment, sunt internaţi 199 de pacienţi. 
 
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 1.061 de persoane. Alte 69.472 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 
 
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 677.259 de teste. Menţionăm că raportarea este parţială, necuprinzând datele de la 12 laboratoare, dintre cele 112 care funcţionează în prezent.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici