Creşterea cazurilor de COVID-19 în România: Raed Arafat nu exclude 10.000 de infectări pe zi

  • Secretarul de stat din MAI Raed Arafat nu exclude că România va ajunge la 10.000 de infectări pe zi.
  • În ceea ce priveşte Paştele, Arafat a precizat că nimeni nu doreşte limitarea drepturilor la activitatea religioasă.
  • Totuşi, este încă devreme pentru a ne da seama cum vor fi sărbătorile, adaugă Raed Arafat.
2442 afișări
Imaginea articolului Creşterea cazurilor de COVID-19 în România: Raed Arafat nu exclude 10.000 de infectări pe zi

Întrebat, vineri seara, la Digi24, cum arată predicţiile experţilor pentru următoarea perioadă, Raed Arafat a spus că incidenţele arată o creştere clară: „Sunt zone cu creşteri mai mari decât altele, dar măsurile, oricât de exagerate par, sunt menite să încerce să oprească răspândirea. Să nu uităm că avem măsuri importante de carantinare zonală pe 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, am ajuns la un număr semnificativ de localităţi. Tendinţa este de creştere, nu mai este de platou, nici de scădere”.

Măsurile îşi produc efectele în cel puţin 14 zile, a precizat Arafat, atrăgând atenţia că nu trebuie să uităm de tulpină nouă, care se răspândeşte mai repede şi începe să fie predominantă.

Întrebat dacă exclude, în următoarele două săptămâni, 10.000 de infectări pe zi, secretarul de stat din MAI a răspuns: „Nu pot exclude nimic, nu sunt clarvăzător. Ajungem la 7.000 – 8.000 ... E posibil ca această creştere să continue, dar măsurile sunt menite să încetinească această creştere”.

În ce priveşte Paştele, Arafat a precizat că speră ca românii să nu se întoarcă la situaţia de anul trecut: „Sperăm că nu. Nu mă pronunţ aici, o parte din atacuri au fost foarte tendenţioase. Nu doreşte nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situaţia, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de aşteptat”.

Arafat a vorbit şi despre oportunitatea aşa-zisului paşaport de vaccinare: „Trebuie evitată discriminarea. Dar sunt deja ţări care au zis că dacă vii şi eşti vaccinat sau ai avut boala şi ai anticorpi înseamnă că nu mai intri în carantină, sunt ţări care vor să facă asta”.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici