Rafila, despre situaţia de la spitalul Sf. Pantelimon: Astfel de sesizări nu putem decât să le investigăm

„Astfel de sesizări, în care nu avem nici măcar numele persoanei care a făcut această sesizare, până la urmă nu putem să facem altceva decât să le investigăm”, a spus ministrul Alexandru Rafila despre situaţia de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală.

462 afișări
Imaginea articolului Rafila, despre situaţia de la spitalul Sf. Pantelimon: Astfel de sesizări nu putem decât să le investigăm

„În cursul zilei de astăzi a apărut în presă un articol care menţiona faptul că a existat o reclamaţie care a adus în atenţia publicului o serie de morţi suspecte la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Bucureşti, pe secţia de ATI, circa 20 de persoane. Ulterior am văzut şi documentul care a fost înaintat conducerii spitalului de directorul de îngrijiri. Directorul de îngrijiri era în concediu de odihnă şi ar fi fost sesizat de o asistentă, nu cunoaştem numele asistentei de la ATI care a menţionat că medicii de acolo ar fi administrat incorect o anumită susbtanţă medicamentoasă, lucru care s-a soldat cu circa 20 de decese”, a spus Alexandru Rafila în şedinţa de Guvern de joi.

El a anunţat că, vineri dimineaţa, Corpul de control al ministrului Sănătăţii va fi prezent la spital.

„De asemenea, am rugat ca un reprezentant al Colegiului Medicilor, pentru că discutăm de o problemă de jurisdicţie profesională, responsabilitatea revine Colegiului Medicilor din Bucureşti, un profesor reputat va sosi împreună cu echipa de control de la Ministerul Sănătăţii, în plus în spital managerul a dispus o anchetă internă cu medici din alte secţii, care evaluează situaţia, dacă are legătură cu realitatea”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

„Până în momentul de faţă nu putem să avem niciun fel de comentariu pentru că discutăm de o decizie medicală, ori deciziile medicale aparţin medicilor. Astfel de sesizări, în care nu avem nici măcar numele persoanei care a făcut această sesizare, până la urmă nu putem să facem altceva decât să le investigăm. Dacă acest caz a fost adus în atenţia organelor de urmărire penală cu atât mai bine, ancheta va fi cu atât mai completă. Noi putem să facem o anchetă de natură administrativă, de natură profesională Colegiul Medicilor, şi orice fel de concluzie care naşte suspiciuni referitoare la un tratament incorect va fi sesizată instituţiilor abilitate”, a mai spus ministrul.

În patru zile, la ATI din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti au murit 20 de pacienţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici