Rafila: Părinţii să fie invitaţi la şcoală să vadă cum se va desfăşura activitatea

  • Alexandru Rafila a spus că începerea noului an şcolar în siguranţă este la îndemâna autorităţilor.
  • Medicul este de părere că părinţii ar trebui invitaţi la şcoală pentru a vedea cum se va desfăşura activitatea.
  • Rafila: ”Îngrijorarea este generată de necunoaştere şi de incertitudine.”
359 afișări
Imaginea articolului Rafila: Părinţii să fie invitaţi la şcoală să vadă cum se va desfăşura activitatea

Soluţia pentru începerea noului an şcolar în siguranţă este la îndemâna autorităţilor, spune reprezerntatul României la OMS, Alexandru Rafila. Medicul crede că părinţii ar trebui invitaţi la şcoală pentru a vedea cum se va desfăşura activitatea.

”Îngrijorarea este generată de necunoaştere şi de incertitudine. Dacă reuşim să compensăm aceste două elemente - desigur, nu putem să le compensăm doar printr-o declaraţie la televiziune - incertitudinea trebuie foarte clar lămurită de autorităţi, mai ales de autorităţile centrale, iar necunoaşterea trebuie rezolvată de către autorităţile locale şi de către cei care sunt responsabili cu funcţionarea şcolilor la nivel local, cadre didactice, conducerea şcolii”, a declarat la Digi24 profesorul Alexandru Rafila.

Acesta a adăugat că părinţii ar trebui nvitaţi la şcoală, să vadă cum se va desfăşura activitatea, deoarece acest lucru le va da  încredere şi vor înţelege că este esenţial pentru copii să meargă la cursuri şi să încerce să aibă o activitate şcolară normală.

Ministrul Sănătăţii, Nelul Tătaru, declara vineri că a observat îngrijorarea în privinţa deschiderii şcolilor.

Să ne gândim că, în acest moment, vedem parcurile şi locurile de joacă destul de aglomerate. Vedem şi bunici acolo, vedem lipsa măştilor, vedem lipsa dezinfectanţilor. Să nu ne temem de o reluare a şcolii când avem un cadrul legal cu anumite norme. Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste norme, dincolo de şcoală”, afirma NeluTătaru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici