Rafinăria Petrotel intră în revizie tehnică, iar unii angajaţi ar putea primi concediu fără plată

Activitatea rafinăriei Petrotel-Lukoil Ploieşti va fi oprită, la 1 decembrie, pentru două luni, întrucât unitatea se va afla în revizie tehnică planificată, pentru modernizarea instalaţiilor, iar în perioada respectivă o parte dintre angajaţi ar putea intra în concediu fără plată.

102 afișări
Imaginea articolului Rafinăria Petrotel intră în revizie tehnică, iar unii angajaţi ar putea primi concediu fără plată

Rafinăria Petrotel intră în revizie tehnică, iar unii angajaţi ar putea primi concediu fără plată (Imagine: www.lukoil.ro)

"Obiectivul principal al reviziei este modernizarea instalaţiilor, în vederea producerii carburanţilor în conformitate cu standardele EURO 5. Totodată, conform planului de acţiune inclus în Autorizaţia integrată de mediu, se vor efectua lucrări care au ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului şi monitorizarea emisiilor (...) În perioada opririi rafinăriei în vederea desfăşurării reviziei şi modernizării, se analizează şi posibilitatea aplicării unor concedii fără plată, în vederea eficientizării timpului de lucru, concedii aplicate în perioada decembrie 2008-ianuarie 2009", se arată într-un comunicat al rafinăriei.

Măsurile fac parte dintr-un grafic de modernizare a rafinăriei şi vor fi finalizate indiferent de consecinţele crizei mondiale, spun reprezentanţii companiei.

"În ciuda situaţiei economice mondiale dificile, conducerea rafinăriei nu va aplica măsuri legate de disponibilizarea în masă a angajaţilor sau de micşorarea pachetului social al personalului, însă dacă se vor lua în calcul anumite acţiuni, acestea se vor îndrepta în principal către reducerea cheltuielilor", se menţionează în comunicat.

Anul viitor, Petrotel-Lukoil va continua procesul de "optimizare a numericului de personal", care include automatizarea proceselor tehnologice şi creşterea productivităţii muncii, potrivit sursei citate.

"Măsurile de disponibilizare se referă în primul rând la posturile rămase vacante, ca urmare a acestui program de optimizare", se mai spune în comunicat.

Rafinăria este deţinută de grupul Lukoil, din Rusia, prezent pe piaţa românească şi printr-o reţea de circa 300 de benzinării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici