Raluca Prună: Nu este pentru mine o prioritate să dau o amnistiere şi graţiere

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, joi, că nu are ca prioritate amnistierea şi graţierea, precizând că astfel de decizii nu servesc societăţii româneşti şi că lucrează la un set de măsuri care vor fi supuse dezbaterii săptămâna viitoare şi înaintate Parlamentului în sesiunea din toamnă.

866 afișări
Imaginea articolului Raluca Prună: Nu este pentru mine o prioritate să dau o amnistiere şi graţiere

Raluca Prună: Nu este pentru mine o prioritate să dau o amnistiere şi graţiere

"Nu este pentru mine o prioritate să dau o amnistiere şi o graţiere. Acestea nu se dau pe picior. Se dau după o analiză şi cred că România este în situaţia să adopte alte măsuri. După mine, poate veni cineva care se poate gândi dacă acest lucru serveşte societăţii româneşti. Eu cred că nu", a spus ministrul Justiţiei, prezent la recepţia Ambasadei Franţei la Bucureşti.

Raluca Prună a adăugat că, în opinia ei, înainte de graţiere şi de amnistiere sunt multe alte măsuri - dreptul la muncă, creşterea normei de hrană, reinserţia socială- care trebuie luate în calcul.

"Discut cu conducerea ANP, sunt informată în permanenţă. Luăm deciziile administrative care se pot lua. Nu o să mă grăbesc să iau niciun fel de decizie în situaţie de criză şi am să pun pe masa Parlamentului, la începutul sesiunii, un pachet şi sunt convinsă că fiind o chestiune de interes general Parlamentul va conlucra pentru adoptarea rapidă a ceea ce propunem. Deschidem consultarea săptămâna viitoare", a mai precizat ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici