Raportul ANI privind conflictul de interese al unui senator PSD, anulat parţial de instanţă

Curtea de Apel Târgu Mureş a anulat în parte raportul Agenţiei Naţionale de Integritate privind conflictul de interese în cazul senatorului PSD Sorin Constantin Lazăr, care şi-ar fi angajat fiul la biroul parlamentar, decizia instanţei nefiind definitivă.

163 afișări
Imaginea articolului Raportul ANI privind conflictul de interese al unui senator PSD, anulat parţial de instanţă

Raportul ANI privind conflictul de interese al unui senator PSD, anulat parţial de instanţă (Imagine: Laszlo MIhaly/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Liliac, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că instanţa a decis admiterea în parte a acţiunii deschise de senatorul Sorin-Constantin Lazăr, care a contestat raportul ANI, cerând anularea documentului privind conflictul de interese constatat de agenţie după ce acesta şi-a angajat fiul la biroul parlamentar.

"Instanţa a decis admiterea în parte a acţiunii, anularea în parte a raportului de evaluare în ceea ce priveşte constatarea încălcării articolului 70 din Legea 161/2003 (referitor la conflictul de interese - n.r.) şi punctul 3 din partea dispozitivă a raportului privind sesizarea Comisiei Juridice de Disciplină şi Imunităţi din cadrul Senatului României în vederea aplicării măsurilor legale", a spus Liliac.

Potrivit acesteia, sentinţa poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 15 zile de la comunicare.

Dosarul lui Lazăr a ajuns în iunie 2012 la Curtea de Apel Târgu Mureş, ca urmare a strămutării de la Iaşi, cererea senatorului fiind luată în discuţie în 22 martie, însă pronunţarea a fost amânată până vinerea trecută.

În noiembrie 2011, ANI a sesizat Parchetul instanţei supreme pentru a-l cerceta pentru conflict de interese pe senatorul Sorin Constantin Lazăr, care a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Mihai Eduard Lazăr, în perioada 1 septembrie 2010 - 1 octombrie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi. Beneficiul patrimonial obţinut de către fiul lui Lazăr ar fi fost de 6.434 de lei.

În 5 decembrie 2011, Sorin Constantin Lazăr a contestat la Curtea de Apel Iaşi raportul ANI, cerând anularea documentului privind conflictul de interese, dosarul fiind apoi strămutat la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici