RAPORTUL despre intervenţia Jandarmeriei din 10 august, trimis la Parlament. Carmen Dan, despre acuzaţiile lui Firea: Voi clarifica

Carmen Dan a declarat că va răspunde acuzaţiilor Gabrielei Firea la Comisia de apărare din Senat ce va avea loc marţi, subliniind că toate aceste precizări trebuie făcute într-un cadru instituţional. Dan a mai spus că raportul clasificat privind protestele va ajunge, luni, la Comisia de apărare.

2391 afișări
Imaginea articolului RAPORTUL despre intervenţia Jandarmeriei din 10 august, trimis la Parlament. Carmen Dan, despre acuzaţiile lui Firea: Voi clarifica

RAPORTUL clasificat despre intervenţia Jandarmeriei din 10 august, trimis la Parlament. Carmen Dan, despre acuzaţiile lui Firea: Voi clarifica

„Astfel de răspunsuri nu se pot da pe scările Ministerului. Aşa că vă rog să aveţi răbdare şi să aşteptaţi. Voi clarifica tot ceea ce este de clarificat într-un cadru instituţional, aşa cum este normal. Un astfel de cadru poate fi mâine la Comisia de apărare din Senat, unde sunt invitată începând cu ora 14:30. Vă asigur să acolo avem toate disponibilitatea să răspundem tuturor întrebărilor. (....) Referitor la Comisia de apărare, la acel cadru, mai fac o precizare. Astăzi va ajunge la cele două comisii raportul clasificat, despre care am vorbit. Imediat după prezenţa noastră în comisia de apărare de la Camera Deputaţilor, Parchetul militar a solicitat acest raport, pe care, evident, l-am pus la dispoziţie. Referitor la celelalte teme, vom răspunde mâine. Nu-şi au sensul a fi lămurite pe scările ministertului. Temele politice le-am lămurit în Cex”, a spus ministrul de Interne, Carmen Dan, la intrarea în instituţie.

Precizările vin după ce primarul general Gabriela Firea spune că ministrul de Interne Carmen Dan a venit pregătită în şedinţa CEx PSD cu hârtii care reprezentau discuţii private pe WhatsApp, după ce în urmă cu un an a recunoscut că are discuţii, de pe aceeaşi aplicaţie, ale unui senator şi că sunt uşor de interceptat.

"Doamna ministru a scos dintr-un dosar, deşi nu cred că avea de unde să ştie ce voi spune eu, decât dacă îmi urmăreşte corespondenţa, probabil, a scos nişte foi că sunt xeroxuri convorbiri private dintre doamna prefect şi un secretar de stat. Am întrebat <<Doamna ministru, ne spionaţi? Ne urmăriţi? Ne controlaţi mesajele, WhatsApp-urile?>> A întors atunci discuţia şi a spus că domnul secretar de stat i-a pus la dispoziţie. I-am spus că <<dumneavostră mi-aţi spus acum un an să am grijă ce transmit pe WhatsApp pentru că dumneavoastră aveţi whatsapp-urile unui senator din Bucureşti şi să fiu precaută şi atentă>>. dacă la acest nivel am ajuns. Noi ne luptăm cu statul paralel, dar parte din statul paralel e pe lângă noi, cu o doamnă ministru de Interne care vine la Comitetul Executiv pregătită în apărarea sa cu nişte mesaje private", a declarat Gabriela Firea, la România TV.

Aceasta spune că se poate simţi spionată atâta timp cât a fost prevenită de ministrul de Interne, Carmen Dan, că aplicaţia WhatsApp este uşor de interceptat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici