Răspândirea noii tulpini Covid-19 în România. Ancheta extinsă la Şcoala 28, din Sectorul 2 al Capitalei

Ancheta în cazul angajaţilor şcolii din Capitală unde au fost depistate persoane infectate cu SARS-CoV-2, tulpina nouă din Marea Britanie, a fost extinsă.

1795 afișări
Imaginea articolului Răspândirea noii tulpini Covid-19 în România. Ancheta extinsă la Şcoala 28, din Sectorul 2 al Capitalei

Răspândirea noii tulpini Covid-19 în România. Ancheta extinsă la Şcoala 28, din Sectorul 2 al Capitalei

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au transmis, duminică, faptul că, având in vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, în cazul şcolii, DSP Bucureşti a decis extinderea anchetei epidemiologice.

Astfel, au mai recoltate încă 11 probe la care se aşteaptă rezultatul.

Ministrul Educaţiei a declarat, duminică, la Digi 24, că Şcoala 28, din Sectorul 2 al Capitalei, este în atenţia autorităţilor.

„Specialiştii din DSP, INSP şi Ministerul Sănătăţii au în atenţie această situaţie, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni şi Grupul tehnico-ştiinţific de pe lângă CNSU. S-a luat deja decizia închiderea şcolii. Partea de secvenţiere genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână. Până atunci, DSP are în atenţie cu prioritate această situaţie din Şcoala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Nouă din 10 persoane testate, contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, informează, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii. Pacientul testat iniţial lucrează într-o şcoală din Capitală.

În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 un număr de patru persoane (un caz confirmat pe data de 14 ianuarie şi 3 cazuri în data de 18 ianuarie).

Potrivit MS, în 22 ianuarie au fost testate la INBI „Matei Balş” 10 persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici