„Răspunsul” rasist la protestele „Black Lives Matter”: singura statuie a unui actor de culoare din Bristol, vandalizată

  • Statuia unui poet, scenarist şi actor de origine jamaicană a fost vandalizată, în oraşul englezesc Bristol.
  • Monumentul a fost stropit cu o substanţă puternic corozivă.
  • Actul de vandalism are loc după protestul antirasist în timpul căruia statuia unui comerciant de sclavi din Bristol a fost dărâmată.
1358 afișări
Imaginea articolului „Răspunsul” rasist la protestele „Black Lives Matter”: singura statuie a unui actor de culoare din Bristol, vandalizată

„Răspunsul” rasist la protestele „Black Lives Matter” Sursa: bbc.com

Monumentul actorului Alfred Fagon din oraşul englez Bristol  a fost vandalizat, vineri, transmite bbc.com. Fagon a fost prima celebritate de culoare căreia i-a fost ridicată o statuie în oraşul Bristol. 
 
Actul de vandalism vine după protestele anti-rasism „Black Lives Matter”, când protestatarii au dat jos de pe soclu statuia unui comerciant de sclavi, Edward Colston, în Bristol. După acest prim moment, mai multe statui ale unor britanici care au făcut comerţ cu sclavi au fost dărâmate. 
 
Cumnata lui Fagon, Judy Malone-Fagon, crede că cineva a vandalizat statuia, într-un mod „ignorant şi prostesc”. „Este singura statuie a unui om de culoare, aici, în Bristol. De ce ar face cineva aşa ceva? Este şocant, Alfred nu a făcut nimic rău nimănui, dar ar fi râs dar ar fi văzut asta (ce s-a întâmplat cu statuia sa n. red.)”, a spus aceasta. 
 

Cine a fost Alfred Fagon 

 
Născut în 1937, în Jamaica, a fost al treilea dintr-o familie cu opt băieţi şi două fete. La vârsta de 18 ani a ajuns în Anglia pentru a munci la căile ferate. Apoi a intrat în armată iar la scurt timp s-a mutat în Bristol.  În piesele sale de teatru a abordat probleme sociale precum tensiunea dintre comunitatea de culoarea şi poliţia din Bristol în anii 1970. 
 
Alfred Fagon a murit în urma unui infarct, în faţa casei sale, în 1986. Poliţiştii care l-au găsit au declarat că nu l-au putut identifica, aşa că acesta a avut parte de o înmormântare tipică  persoanelor din comunităţile sarace din Anglia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici