LIVE TEXT  Războiul Israel - Hamas. Israelul primeşte lista de ostatici pe care Hamas îi va elibera astăzi / Încă 159 de oameni sunt ţinuţi de Hamas

  • Gruparea teoristă Hamas face paşi în spate, acceptând tot mai multe dintre condiţiile puse de Israel.
  • Biroul de presă a lui Benjamin Netanyahu a declarat pentru CNN că 161 de persoane capturate în Israel la 7 octombrie sunt încă ţinute captive în Gaza.
514 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Israelul primeşte lista de ostatici pe care Hamas îi va elibera astăzi / Încă 159 de oameni sunt ţinuţi de Hamas

Gruparea teroristă Hamas îi are alături de jihadişti

Qatar la ONU: e timpul să luăm măsuri reale pentru pacea globală

„Violenţa actuală ne obligă, şi mai ales Consiliul de Securitate, să nu permitem continuarea situaţiei. A sosit momentul să luăm măsuri reale pentru pacea globală”. Prim-ministrul Qatar Seikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani a spus acest lucru la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU privind Gaza şi războiul dintre Israel şi Hamas

Netanyahu: Vom extinde aşezările

„În această seară, piatra de temelie a aşezării „Ofir” va fi pusă în Fâşia Gaza, numită după fostul şef al Consiliului Porţii Negev, regretatul Ofir Liebstein, care a fost ucis de Hamas. Ofir era un conducător, un om din Ţara lui Israel. Băieţii şi fetele vor creşte aici şi vor fi învăţaţi despre contribuţia sa, eroismul şi sacrificiul său. Vom restaura aşezările, vom extinde aşezările şi vom adăuga mai multe aşezări”. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu scrie asta.

Israel: încă 159 de ostatici sunt în Gaza

Ostaticii ţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza sunt în prezent 159. Acest lucru a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), Daniel Hagari. Times of Israel relatează asta. Tel Aviv, a continuat Hagari, aşteaptă astăzi eliberarea a 10 ostatici, ca parte a acordului cu Hamas. El a adăugat că miliţienii palestinieni au „responsabilitatea pentru siguranţa celor răpiţi”, inclusiv micul Kfir Bibas care, potrivit Hamas, a murit împreună cu mama şi fratele său în raidurile israeliene.

Israelul va elibera 30 de prizonieri

Hamas a anunţat că astăzi Israelul va elibera 30 de prizonieri palestinieni din închisorile sale, 15 femei şi acelaşi număr de bărbaţi. Printre ei, şi activistul Ahed Tamimi, informează Al Jazeera. Prizonierii provin din diverse oraşe din Cisiordania - inclusiv Hebron şi Ramallah - şi din Ierusalim.

Israelul crede că 161 de ostatici rămân captivi în Gaza, inclusiv patru copii

Biroul de presă a lui Benjamin Netanyahu a declarat pentru CNN că 161 de persoane capturate în Israel la 7 octombrie sunt încă ţinute captive în Gaza.

Patru dintre acestea sunt copii cu vârste sub 18 ani, iar alte patru au vârste de 18 şi 19 ani. Se crede că sunt zece persoane ostatice au vârsta de 75 de ani sau mai mult.

Biroul de presă a precizat că dintre cei 161 de deţinuţi, 15 sunt străini, iar 146 sunt israelieni, dintre care unii au dublă cetăţenie.

Guterres: Armistiţiul din Gaza, dar nu rezolvă problemele-cheie

„Armistiţiul din Gaza este un pas în direcţia corectă şi o rază de speranţă, dar nu rezolvă problemele-cheie, motiv pentru care insistăm să cerem o încetare a focului care să conducă la eliberarea necondiţionată şi imediată a tuturor ostaticilor şi predarea efectivă a ajutorului umanitar tuturor persoanelor aflate în nevoie”. Secretarul general al ONU Antonio Guterres a spus acest lucru, ca răspuns la o întrebare formulată de ANSA.

SUA suspendă zborurile de recunoaştere cu drone deasupra Gaza

Statele Unite au suspendat zborurile de recunoaştere deasupra Fâşiei Gaza în timpul pauzei din luptele dintre Israel şi Hamas, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder. „În lumina pauzei operaţionale şi în conformitate cu acordul încheiat între Israel şi Hamas, nu efectuăm zboruri de recunoaştere în acest moment. Au fost suspendate”, a spus el într-un briefing. Pentru zborurile de recunoaştere, care au fost efectuate în sprijinul operaţiunii militare israeliene, armata americană a folosit drone, vehicule aeriene fără pilot.

Bărbaţi jihadişti lângă Hamas

Pentru prima dată în această seară, în timpul livrării celui de-al cincilea grup de ostatici israelieni în Gaza, bărbaţi din Jihadul Islamic Palestinian au fost văzuţi alături de militanţii Hamas. Eliberarea ostaticilor (10 femei israeliene, inclusiv o adolescentă, şi doi muncitori thailandezi) a avut loc în prezenţa Brigăzilor al-Qassam, aripa militară a Mişcării de Rezistenţă Islamică, şi Brigăzile Al-Quds, aripa militară. al Jihadului Islamic.

Qatar: 30 de palestinieni au fost eliberaţi ieri

30 palestinieni au fost eliberaţi ieri ca parte a acordului dintre Hamas şi Israel. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Qatar, Majed al-Ansari, a anunţat acest lucru pe X. „În implementarea angajamentului pentru a cincea zi de pauză umanitară, 30 de civili palestinieni vor fi eliberaţi astăzi în schimbul eliberării a 10 ostatici israelieni din Gaza”, a scris al-Ansari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici