LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 643. Bombe asupra satului ucrainean Kivsharivka / Kievul boicotează întâlnirea OSCE din cauza prezenţei lui Lavrov / Îngheţul loveşte Crimeea: cel puţin 10 morţi / Cuvinte grele de la Putin

Venirea iernii şi trecerea uraganului le fac militarilor din ambele tabere misiunile imposibile.

2103 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 643. Bombe asupra satului ucrainean Kivsharivka / Kievul boicotează întâlnirea OSCE din cauza prezenţei lui Lavrov / Îngheţul loveşte Crimeea: cel puţin 10 morţi / Cuvinte grele de la Putin

Războiul din Ucraina, ziua 643. 2 milioane de oameni din Rusia şi din Ucraina au rămas fără electricitate, după trecerea uraganului / UE pregăteşte cu grijă summitul din decembrie / Întâlnire Borrell-Kuleba

Putin Putin: Occidentul vrea să ne dezmembreze şi să ne jefuiască

Obiectivul Occidentului este „dezmembrarea şi prădarea Rusiei”. Preşedintele Vladimir Putin a spus acest lucru în timp ce a vorbea prin videoconferinţă la Consiliul Poporului Mondial al Rusiei, scrie agenţia Tass.

Kiev, şi alţi membri ai serviciilor de informaţii otrăviţi cu Budanova

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informaţii Ucrainean de Apărare, Andri Iusov, a confirmat oficial otrăvirea Mariannei Budanova, soţia şefului Serviciului de Informaţii Ucrainean de Apărare, Kirilo Budanov, şi a declarat că alţi câţiva membri ai serviciilor de informaţii de la Kiev au fost otrăviţi cu metale grele. UNIAN o raportează. Iusov a adăugat că Budanova a primit tratamentul necesar şi va rămâne sub observaţie în următoarele câteva săptămâni.

Poliţia încheie evacuarea obligatorie a copiilor din districtul Kupiansk

Evacuarea obligatorie a copiilor din districtul Kupiansk din regiunea Kharkiv Oblast s-a încheiat după ce 296 de copii au părăsit zona vizată în mod constant de atacurile ruseşti, a anunţat poliţia regională la 27 noiembrie.

Preşedintele ceh: Aliaţii occidentali trebuie să acorde Ucrainei tot sprijinul de care are nevoie

Partenerii Kievului trebuie să acorde Ucrainei tot sprijinul de care are nevoie, deoarece victoria Rusiei s-ar întoarce împotriva Occidentului, a declarat preşedintele ceh Petr Pavel într-un interviu acordat ziarului italian Corriere Della Sera publicat pe 27 noiembrie.

Atacurile ruseşti asupra regiunii Kherson au dus la rănirea a două persoane

Forţele ruse au lovit Beryslav şi Dudchany din regiunea Kherson pe 28 noiembrie, rănind doi rezidenţi, a raportat administraţia regională.

SBU arestează o femeie suspectată că a ajutat la loviturile ruseşti asupra Odesa

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reţinut un membru al unei presupuse reţele înfiinţate de agenţia de informaţii militare ruseşti, cunoscută sub numele de GRU. Suspecta, o femeie de afaceri locală, ar fi trimis GRU zeci de locaţii în care credea că se află unităţi militare ucrainene, potrivit SBU.

Lovitura rusească asupra regiunii Kherson a rănit un bărbat

O lovitură rusească asupra satului Lvove din regiunea Kherson la 28 noiembrie a rănit un bărbat în vârstă de 40 de ani, a declarat Volodymyr Litvinov, şeful Administraţiei militare a districtului Beryslav.

Atacurile ruseşti au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor două în ultima zi

Forţele ruseşti au efectuat atacuri în 10 regiuni din Ucraina în cursul zilei trecute, ucigând o persoană şi rănind cel puţin două persoane, au raportat oficialii locali la începutul zilei de 28 noiembrie.

Bombardamentul rusesc asupra localităţii Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk ucide o persoană şi răneşte două

O lovitură de artilerie rusă asupra oraşului Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk în dimineaţa zilei de 28 noiembrie a ucis un bărbat în vârstă de 63 de ani şi a rănit două femei de 65 şi 63 de ani, a anunţat guvernatorul Serhii Lysak.

Informaţii militare: Soţia lui Budanov otrăvită

Marianna Budanova, soţia şefului Serviciului de informaţii militare al Ucrainei, Kyrylo Budanov, a fost otrăvită, a declarat la 28 noiembrie un reprezentant al agenţiei de informaţii militare (HUR), care nu are voie să facă public acest lucru în acest moment, pentru Kyiv Independent.

Atac cu rachete ruseşti asupra Zaporizhziei, soldat cu un rănit

Un atac cu rachete ruseşti asupra Zaporizhziei în dimineaţa zilei de 28 noiembrie a rănit cel puţin o persoană, a anunţat guvernatorul Yurii Malashko.

10 morţi şi 23 de răniţi din cauza vremii severe din Ucraina

Ca urmare a condiţiilor meteorologice severe din mare parte din Ucraina, 10 persoane au murit, iar 23 de persoane, dintre care doi copii, au fost rănite până în dimineaţa zilei de 28 noiembrie, a anunţat ministrul de interne Ihor Klymenko.

Al doilea fost înalt funcţionar ucrainean din domeniul cibernetic reţinut pentru suspiciuni de corupţie

Viktor Zhora, fost şef adjunct al Serviciului Special de Stat pentru Comunicaţii, a fost reţinut la 27 noiembrie în legătură cu o schemă de deturnare de fonduri de stat, a raportat Înalta Curte Anticorupţie.

Zelensky: 5 morţi în regiunea Odesa din cauza vremii nefavorabile

Mai multe persoane au murit în Ucraina din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cel mai mare număr - cinci - fiind înregistrat în regiunea Odesa, a declarat preşedintele Volodymyr Zelensky în seara zilei de 27 noiembrie.

Statul Major General: Rusia a pierdut 326.440 de soldaţi în Ucraina

Rusia a pierdut 326.440 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale, a raportat Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei la 28 noiembrie.

Rusia bombardează 4 comunităţi în Sumy

Forţele ruseşti au atacat patru localităţi din regiunea Sumy pe 27 noiembrie, a anunţat administraţia militară locală pe Telegram.

Von der Leyen, către Zelenski: alături de Kiev pentru viitorul în UE / Convorbire telefonică despre reformele ucrainene pentru negocierile de aderare

„Schimb excelent cu preşedintele Volodimir Zelenski înaintea discuţiilor cruciale de la Consiliul European din decembrie. Ucraina se concentrează pe implementarea celor 7 paşi şi reforme legate de sprijinul financiar al UE. Comisia UE este ferm de partea Ucrainei în pregătirea viitorului acesteia în Uniune”: Preşedintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, scrie acest lucru pe reţelele sociale.

Borrell îl va primi mâine pe ministrul de externe Kuleba

Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă şi de Securitate, Josep Borrell, îl va primi mâine, la Bruxelles, pe Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei. „Întâlnirea va fi o oportunitate pentru Înaltul Reprezentant de a face schimb de informaţii cu ministrul Afacerilor Externe cu privire la progresul războiului ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi la cele mai recente evoluţii pe teren. Vor discuta, de asemenea, despre relaţiile UE-Ucraina, sprijinul continuu al UE pentru Ucraina şi iniţiativele legate de criza din Orientul Mijlociu”, a anunţat Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE). După întâlnire, o conferinţă de presă comună va avea loc la aproximativ 14.50, la SEAE.

Kremlin: la Kiev sunt şi unii capabili să gândească limpede

În Ucraina există „multe puncte de vedere diferite” şi sunt cei „care sunt capabili să gândească clar”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus asta luni, respingând acuzaţiile Kievului conform cărora Moscova încearcă să destabilizeze situaţia din societatea ucraineană.

Peskov a comentat declaraţiile secretarului Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, potrivit căruia există agenţi de la Kremlin care încearcă să destabilizeze societatea ucraineană. Acuzaţiile au urmat conflictelor care au apărut la Kiev între preşedintele Zelenski şi colaboratorii săi, inclusiv şeful forţelor armate - Valeri Zalujnîi, cu privire la cursul războiului.

Blinken l-ar putea întâlni pe Lavrov, la întâlnirea OSCE din Macedonia de Nord

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a plecat spre Bruxelles, unde va participa la ministeriala Alianţei Atlantice, inclusiv la prima reuniune a Consiliului NATO-Ucraina. Secretarul de stat al SUA „va evidenţia angajamentul ferm al NATO faţă de Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruse, va sublinia sprijinul nostru pentru democraţie şi stabilitatea regională în Balcanii de Vest şi va discuta priorităţile pentru summitul (NATO - n.r.) de la Washington din iulie 2024”, a anunţat Departamentul de Stat. Dar, în timpul călătoriei sale în Europa, Blinken ar putea participa şi la o reuniune a OSCE în Macedonia de Nord privind sprijinul pentru Kiev, aşa cum a anticipat James O'Brien, diplomatul american responsabil de afacerile europene. Cu această ocazie, s-ar putea întâlni cu ministrul rus de externe Serghiei Lavrov, care a cerut să fie acolo, dar aşteaptă aprobarea Bulgariei pentru a zbura deasupra spaţiului său aerian. Anul trecut, Polonia - care organizase întâlnirea OSCE - a refuzat prezenţa şefului diplomaţiei ruse, stârnind proteste puternice din partea Moscovei.

La Bruxelles, secretarul de stat american va discuta despre ajutorul american acordat Ucrainei în următoarele luni, într-un moment în care Kievul este angajat într-o contraofensivă slabă şi atenţia lumii este îndreptată către Orientul Mijlociu. Joe Biden încearcă să convingă opoziţia republicană să aprobe un plan de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, legându-l de ajutorul pentru Israel şi Taiwan.

Ungaria: sancţiunile UE împotriva Rusiei au eşuat

„Economia UE se prăbuşeşte din cauza politicilor ideologice şi emoţionale, în timp ce acum este clar că sancţiunile împotriva Rusiei au eşuat. Negociem cel de-al 12-lea pachet de sancţiuni fără a şti ce daune economice au cauzat Europei pachetele anterioare”. Acest lucru a fost declarat de ministrul de externe ungar, Pe'ter Szijjarto, după cum a raportat purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs.

Uraganul a lovit Rusia şi Ucraina: 2 milioane de oameni fără electricitate

Aproximativ două milioane de oameni sunt fără electricitate din cauza uraganului care a lovit sudul Rusiei şi o parte a Ucrainei. Tass relatează acest lucru, explicând că cele mai mari pagube au avut loc „în teritoriul Krasnodar, în regiunea Rostov, în Caucazul de Nord, în Crimeea, în Sevastopol şi în noile regiuni ale Federaţiei Ruse (adică cele ocupate de Moscova în urma invaziei)”. Bilanţul este de patru victime şi peste douăzeci de răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici