Razie a poliţiei în magazinele etnobotanice din Bucureşti

Poliţiştii antidrog au făcut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o amplă acţiune de control a magazinelor care comercializează substanţe psihoactive, pe raza întregii Capitale, fiind ridicate produse etnobotanice în valoare de peste 13.000 de lei, informează Poliţia Română.

81 afișări
Imaginea articolului Razie a poliţiei în magazinele etnobotanice din Bucureşti

Amplă acţiune de control a magazinelor etnobotanice, în Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"11 infracţiuni au fost constatate şi a fost dispusă suspendarea activităţii a două magazine, în urma unei acţiuni în sistem integrat, derulată în municipiul Bucureşti, pentru verificarea magazinelor care comercializează produse cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii, altele decât cele reglementate", precizează sursa citată.

Totodată, peste 80 de grame de substanţe tip "spice" şi 270 plicuri cu astfel de produse produse au fost ridicate în vederea expertizării.

În baza Ordinului Comun al MAI, MFP, MADR, ANSVSA, ANSV şi ANPC, pentru constituirea echipelor mixte ce vor efectua controale, conform competenţelor legale, în locurile şi/sau mediile în care se produc, se comercializează, se utilizează sau se consumă substanţe şi/sau produse noi cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătătii, altele decât cele reglementate, al Ordinului prefectului Municipiului Bucureşti şi ţinând cont de Planul de măsuri al BCCO Bucureşti - Serviciul Antidrog şi DGPMB, în noaptea de 26 spre 27 februarie, poliţiştii Serviciul Antidrog din cadrul BCCO Bucureşti, împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din DGPMB, au organizat şi executat o acţiune complexă pe raza întregii Capitale, efectuând controale la magazinele care comercializează astfel de substanţe, fiind vizate, în special, cele care sunt situate în apropierea unităţilor de învăţământ.

La acţiune au participat şi specialişti de la Garda Financiară - Secţia Municipiului Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti şi Direcţia pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti.

În timpul acestei operaţiuni, oamenii legii au controlat 11 magazine, fiind ridicate 82,4 grame substanţe tip "spice" şi 273 plicuri cu astfel de produse, în valoare de 13.650 de lei, precum şi 1.671 lei, bani susceptibili a proveni din vânzarea de plante etnobotanice. Toate substanţele vor fi înaintate la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, din cadrul IGPR, pentru expertizare.

De asemenea, au fost constatate 11 infracţiuni, aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 64.200 de lei, fiind, totodată, suspendată activitatea a două magazine.

În cauză, în dosarele penale întocmite de poliţişti, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de "cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere în vânzare, vânzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumpărare, deţinere ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc şi de mare risc, fără drept", fapte prevăzute şi pedepsite de art. 2, alin. 1 şi 2, din Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici