Reabilitarea blocurilor sau proiecte de pasaje şi şosele, discutate de primarii de sector cu Oprescu

Primarii celor şase sectoare ale Capitalei s-au întâlnit, luni dimineaţă, cu primarul general Sorin Oprescu, şi au discutat subiecte care privesc problemele fiecărui sector în parte, de la reabilitarea termică a blocurilor, până la proiecte de pasaje şi şosele.

131 afișări
Imaginea articolului Reabilitarea blocurilor sau proiecte de pasaje şi şosele, discutate de primarii de sector cu Oprescu

Reabilitarea blocurilor sau proiecte de pasaje şi şosele, discutate de primarii de sector cu Oprescu (Imagine: Mediafax Foto)

După finalizarea întâlnirii, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat că a discutat cu edilului şef al Capitalei despre reabilitarea termică a blocurilor din sector, preluarea clădirilor cu risc seismic ridicat pentru consolidare prin fonduri proprii, problema ştrandului Tineretului şi a altor parcuri din sector, precum şi despre circulaţia din zona de nord a Bucureştiului, adică ieşirile către DN1, Chitila şi Târgovişte.

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a vorbit cu primarul general despre fondurile de reabilitare a şcolilor din sector, cuprinse în programul BEI, şi problema pasajului Ghica, în care a cerut o reanalizare a proiectului şi o schimbarea prin supratraversarea Şoselei Colentina.

Onţanu a cerut şi reanalizarea proiectului autostrăzii Bucureşti-Braşov, iar dacă acest drum va fi construit cu patru benzi pe sens, să se oprească la centura Bucureştiului. Acesta a precizat şi că va trebui refăcută Şoseaua de Centură, înainte de începerea construcţiei autostrăzii Bucureşti-Braşov.

Primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, nu a fost prezent la întâlnirea cu Sorin Oprescu, acesta fiind reprezentat de viceprimarul sectorului, Victor Tărtăcuţă, care nu a făcut declaraţii.

Sectorul 4 a fost reprezentat de primarul Cristian Popescu Piedone, care a explicat că situaţia sa este diferită de a celorlalţi primari, el aflându-se la o „preluare a mandatului” şi în faza de analiză a situaţiei de la primărie. Cristian Popescu a afirmat că după finalizarea situaţiei din Primăria Sectorului 4, va întocmi un plan cu care va veni la Primarul Capitalei.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat că au fost luate în discuţie problemele privind repartizarea făcută de fostul edil şef, Adriean Videanu, pentru locuinţele sociale, problemele destul de grave ale comunităţii pe care o conduce, şi situaţia blocurilor gemene. De asemenea, Vanghelie l-a invitat în sector pe Sorin Oprescu şi a precizat că fiecare primar urmează să aibă o întâlnire cu edilul şef la primăria de sector.

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, nu a făcut declaraţii la ieşirea de la întâlnirea cu primarul general.

La întâlnire a mai participat şi Prefectul Capitalei, Ion Ţincu, care, de asemenea, nu a făcut declaraţii la ieşirea din biroul Primarului Capitalei.

După finalizarera discuţiilor dintre primarii sectoarelor Capitalei şi Sorin Oprescu, viceprimarii capitalei Răzvan Murgeanu şi Robert Ionescu, îşi primesc delegările de competenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici