Reacţia lui Astrid Fodor, succesoarea lui Iohannis la Primăria Sibiului, invalidată de instanţă: Am vorbit cu preşedintele şi m-a încurajat

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, pentru care Judecătoria Sibiu a respins validarea sa în cel de-al doilea mandat, a declarat, vineri, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis, care a încurajat-o. Fodor este convinsă că va fi, în cele din urmă, validată.

4721 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Astrid Fodor, succesoarea lui Iohannis la Primăria Sibiului, invalidată de instanţă: Am vorbit cu preşedintele şi m-a încurajat

Astrid Fodor, primarul câştigător al alegerilor din Sibiu, invalidată de instanţă:„Am vorbit cu preşedintele Iohannis şi m-a încurajat”

Astrid Fodor, primar în funcţie al Sibiului şi câştigătoarea celui mai mare număr de voturi la alegerile locale, nu a fost validată pentru al doilea mandat, din cauza deciziei ÎCCJ de incompatibilitate din vremea când era viceprimar, iar primar era Klaus Iohannis, în prezent preşedintele statului.

În ciuda deciziei de vineri instanţei, Fodor spune că e convinsă că va câştiga în apel, la Tribunalul Sibiu.

„Eu sper că voi câştiga, nu cred că se va continua în acest mod şi la Tribunalul Sibiu. La Tribunalul Sibiu sunt judecători cu mai multă experienţă, competenţi şi am toată încrederea că se vor apleca asupra tuturor documentelor pe care le vom pune la dispoziţie. (...) Dacă aş fi avut cel mai mic dubiu (...) nu aş fi candidat”, a declarat Astrid Fodor într-o conferinţă de presă, la Forumul Democrat al Germanilor din România.

Întrebată dacă a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis, după decizia instanţei, Fodor a răspuns afirmativ şi a spus că Iohannis chiar a încurajat-o.

„Da, am vorbit astăzi (vineri – n.r.) cu preşedintele. O convorbire scurtă, preşedintele era la Consiliul Europei, la Bruxelles, dar am discutat scurt această situaţie. Bineînţeles că m-a încurajat domnul preşedinte (...) Domnul preşedinte cunoaşte foarte bine legislaţia şi e convins că se va ţine cont de ceea ce spune legea. Acelaşi lucru vrea: respectarea legii. Eu l-am sunat”, a spus Fodor.

„Nu mă tem de nimic. Mă tem doar de Dumnezeu, în rest de nimic. Merg înainte. Am încredere în avocatul meu, în cei cu care mă consult (...), am încredere în justiţie”, a mai spus Fodor.

Judecătoria Sibiu a transmis că a decis, vineri, să respingă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei Municipale Sibiu – nr. 1 pentru validarea mandatului de primar al Sibiului, atribuit lui Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfăşurate în data de 27 septembrie 2020.

„A fost respinsă ca neîntemeiată cerere de intervenţie formulată de Astrid Fodor. Hotărârea urmează să fie comunicată prefectului judeţului Sibiu şi secretarului general al municipiului Sibiu, în vederea afişării la sediul unităţii administrativ teritoriale în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare”, se arată în decizia Judecătoriei Sibiu.

Decizia nu e definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţă publică.

Astrid Cora Fodor a fost declarată incomptibilă, după ce Instanţa Supremă a dat câştig de cauză ANI, printr-o decizie din mai 2019. Stare de incompatibilitate a fost constatată când Fodor era viceprimar, iar primar al Sibiului era Klaus Iohannis. Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 - 3 iulie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional "Samuel von Brukenthal" Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
primar,
fodor,
iohannis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici