Reacţia Poliţiei din Sibiu, după ce s-a zvonit că acadele cu droguri le sunt oferite elevilor

Pe reţele de socializare şi pe grupurile de cadre didactice şi părinţi a circulat un mesaj anonim potrivit căruia elevilor din diferite şcoli din oraşul Sibiu le sunt oferite acadele cu droguri.

238 afișări
Imaginea articolului Reacţia Poliţiei din Sibiu, după ce s-a zvonit că acadele cu droguri le sunt oferite elevilor

Reacţia Poliţiei din Sibiu, după ce s-a zvonit că acadele cu droguri le sunt oferite elevilor

Poliţiştii au declanşat imediat verificări în şcoli, dar şi în zonele adiacente, fără a găsi produse alimentare susceptibile a conţine droguri.

„Mai mult decât atât, s-a constatat că tipul de acadele prezentat în imaginea care însoţeşte mesajul propagat printre părinţi şi cadre didactice ar fi comercializat de magazine alimentare aflate în imediata apropiere a unor şcoli, fără a exista suspiciuni cu privire la conţinut. Totodată, au fost efectuate verificări în colaborare cu reprezentanţii unităţilor medicale de pe raza municipiului Sibiu, concluzia fiind că, în ultimele săptămâni unităţile de primire urgenţe nu au înregistrat pacienţi minori care să prezinte simptome de intoxicaţie cu substanţe psihoactive în urma consumului de produse alimentare, gen jeleuri, acadele sau alte dulciuri”, informează IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, în ultimele săptămâni, în şcolile din oraşul Sibiu nu au fost identificate recipiente cu substanţă sau alte produse asociate consumului de droguri şi nici nu au fost nici plângeri sau sesizări privind astfel de circumstanţe.

„Şi, pentru că primul pas în prevenirea implicării minorilor în situaţii de risc la adresa siguranţei lor se realizează în familie şi la şcoală, vă recomandăm, stimaţi părinţi, să acordaţi o atenţie deosebită anturajului copilului, modului în care alege să-şi petreacă timpul liber, observând atent schimbările de comportament în funcţie de contextul în care se regăseşte copilul. Reamintiţi-i copilului sfatul de a nu accepta diverse atenţii, îndeosebi din partea persoanelor necunoscute şi să nu urce în maşini în care se află persoane necunoscute, chiar dacă, printre pasageri sau poate chiar conducătorul auto, sunt persoane pe care le cunoaşte. Cadrelor didactice le reamintim necesitatea supravegherii atente a elevilor şi în afara spaţiului clasei, în curtea şcolii, în interacţiunea cu elevii altor clase sau cu persoane necunoscute care i-ar putea aborda din afara unităţii de învăţământ”, recomandă poliţiştii sibieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici