Reacţia şefilor din Poliţia Română după cazul „Duduianu”: Poliţia n-a negociat siguranţa cetăţenilor

  • Secretarul de stat din MAI, chestorul Bogdan Despescu, a spus joi, referitor la faptul că şefi din Poliţia Română s-au întâlnit cu membri din clanul „Duduianu”, că nu a fost „negociată siguranţa cetăţenilor şi nici aplicarea legii”.
  • S-a urmărit „prevenirea unor incidente violente”.
  • Secretarul de stat a precizat că, anterior întâlnirii dintre şefii Poliţiei şi liderul clanului Duduianu, au fost organizate mai multe acţiuni, pentru a descuraja producerea unui eventual conflict.
3523 afișări
Imaginea articolului Reacţia şefilor din Poliţia Română după cazul „Duduianu”: Poliţia n-a negociat siguranţa cetăţenilor

Secretarul de stat din MAI, chestorul Bogdan Despescu, a spus joi, referitor la faptul că şefi din Poliţia Română s-au întâlnit cu membri din clanul „Duduianu”, că nu a fost „negociată siguranţa cetăţenilor şi nici aplicarea legii”, ci s-a urmărit „prevenirea unor incidente violente”.

„Evenimentul din Bucureşti de la începutul lunii august (înmormântarea lui Emi Pian - n.red.) a fost monitorizat de mai multe structuri din cadrul MAI, misiunea noastră a fost de a preveni producerea unor incidente grave. Era pusă în pericol sănătatea persoanelor din municipiul Bucureşti si existau date şi informaţii că la procesiunea din 9 august erau aşteptate să participe 3.000 de paroane. Această situaţie ar fi dus la răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus. De asemenea, exista riscul să apară incidente violente”, a spus, joi, Despescu.

Secretarul de stat a precizat că, anterior întâlnirii dintre şefii Poliţiei şi liderul clanului Duduianu, au fost organizate mai multe acţiuni, pentru a descuraja producerea unui eventual conflict.

„Aceste acţiuni mediatizate în ultima perioadă au arătat implicarea noastră în combaterea inftacţionalităţii. Din păcate, sâmbătă, 8 august, nu am putut continua în acelaşi mod activităţile programate, instanţa respingând 33 de percheziţii, unele dintre acestea urmând a fost organizate în municipiul Bucureşti. De aceea, am cerut devansarea funeraliilor. Modul în care ne-am desfăşurat acţiunea a fost asumat pentru a preveni incidente violente în 9 august. Poliţia Română nu a negociat siguranţa cetăţenilor cu nicio persoană, nu a negociat nici aplicarea legii, ci s-au impus măsuri de natură să prevină producerea unor evenimente grave. Nu fugim de responsabilitate. Venim cu răspunsuri când suntem siguri că explicaţiile publice nu afectează anchetele pe care le derulăm”, a conchis sursa citatăî

La rândul lui, şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu a spus că întâlnirea din nopatea de 8 spre 9 august „a fost o acţiune oficială a Poliţiei Române”.

„Această abordarea a situaţiei a condus la un rezultat bun pentru că acum nu avem alte victime şi nu am avut imagini cu sute de persoane şi un scandal în stradă, care ar fi făcut mult rău nu doar Poliţiei Române, ci şi României. (..) Am făcut un demers absolut legal, (...) exact în momentul cu eficienţă maximă, pentru scopul nostre de a proteja populaţia”, a explicat Vasilescu, care a recunoscut, astfel, întâlnirea cu interlopii.

Florin Mototolea, cunoscut drept Emi Pian, a murit, la începutul lunii august, după ce a fost înjunghiat în timpul unei partide de barbut. Imediat după uciderea liderului clanului Duduianu, în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora şefi din Poliţia Română şi interlopii din Capitală s-ar fi întâlnit pentru a negocia modul în care se va desfăşura înmormântarea. Discuţia ar fi avut loc în noattea de 8 spre 9 august, iar recent au început să circule imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Rohava, acolo unde clanul Duduianu ar deţine supremaţia.

Conform imaginilor, adjunctul Poliţiei Capitalei, Aurelian Ciocîrlan, şi şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, s-au întâlnit cu unul dintre membrii clanului Duduianu, în faţa Bisericii „Sf. Paracheva”, din Rahova.

În cadrul întâlnirii, şefii Poliţiei ar fi discutat cu interlopii despre ceremonia de înmormântare a lui Emi Pian şi ar fi cerut ca aceasta să nu mai aibă loc la ora 13.30, ci mai devreme, pentru a nu cauza probleme forţelor de ordine

În urma imaginilor în care apar membri din conducerea Poliţiei Române, preşedintele României a cerut explicaţii publice cu privire la motivul pentru care şeful IPGR s-a întâlnit liderul clanului Duduianu.

„Cred că aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei în cauză, de şefii Poliţiei, de şefii Ministerului Afacerilor Interne şi cred că atunci se vor lămuri lucrurile şi în spaţiul public”, a spus miercuri seara Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici