Reactorul 2 de la Cernavodă a fost oprit din cauza unei alarme false

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită în mod controlat joi, la ora 15:20, ca urmare a unei alarme false declanşată de un echipament, ceea ce a determinat deconectarea reactorului de la sistemul energetic naţional, acesta urmând să fie repornit în circa 40 de ore.

1 afișare
Imaginea articolului Reactorul 2 de la Cernavodă a fost oprit din cauza unei alarme false

Reactorul 2 de la Cernavodă a fost oprit, din cauza unei alarme false

Incidentul nu a provocat emisii sau deversări periculoase pentru angajaţi, populaţie sau mediul înconjurător, se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavodă.

Unitatea 2 a fost conectată pentru prima oară la sistemul energetic naţional la 7 august 2007, iar pe 26 septembrie a început să funcţioneze la capacitatea nominală, de 700 MW. Reactorul a mai fost oprit pentru 12 zile în cursul lunii octombrie, pentru revizia finală, şi în luna noiembrie, pentru două zile, tot ca urmare a unei alarme false declanşate de echipamente.

Cele două unităţi funcţionale ale centralei de la Cernavodă livrează anual circa 18% din consumul energetic naţional, de 62 TWh.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici