Record: peste 400.000 de migranţi au trecut printr-o junglă din Panama

Peste 400.000 de migranţi din America Centrală şi de Sud au trecut în 2023 prin Darien Gap, o porţiune periculoasă de junglă din Panama, în încercarea de a ajunge în SUA.

306 afișări
Imaginea articolului Record: peste 400.000 de migranţi au trecut printr-o junglă din Panama

Record: peste 400.000 de migranţi au trecut printr-o junglă din Panama

Datele oficiale arată că până în septembrie peste 400.000 de oameni au trecut din Columbia în Panama. Cifra de 402.300 de migranţi este aproape dublă faţă de cea pentru întregul an 2022. În luna septembrie numărul de traversări a crescut cu o cincime faţă de luna precedentă.

Mai mult de jumătate din totalul de migranţi sunt copii şi bebeluşi, a declarat Ministerul Securităţii din Panama, potrivit Reuters. Cei mai mulţi dintre migranţii care traversează această porţiune periculoasă de junglă sunt din Venezuela, Ecuador şi Haiti şi din alte ţări, a precizat Ministerul Securităţii.

Panama a anunţat o serie de măsuri pentru a stopa creşterea migraţiei. Costa Rica, o altă ţară de tranzit pentru migranţi, a declarat starea de urgenţă la începutul acestei săptămâni, iar preşedintele său Rodrigo Chaves a declarat că va vizita Darien Gap la începutul lunii octombrie, în încercarea de a limita criza migranţilor.

În luna mai, americanii au lansat o nouă strategie de descurajare a migraţiei ilegale, care include deportarea migranţilor şi interzicerea reintrării în ţară timp de cinci ani. Iniţial, măsurile au avut efect, dar treptat numărul de migranţi a început să crească din nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
migranţi,
panama,
record

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici