Recuperarea materiei pierdute, prioritatea momentului în educaţie. Experţii propun chiar şi îngheţarea anului şcolar

  • O analiză publicată de Banca Mondială arată pierderi semnificative de învăţare
  • Elena Lotrean: Guvernul ar trebui să introducă de urgenţă programe de recuperare a învăţării
  • Elena Lotrean, expert în educaţie: Îngheţăm anul, dar le dăm posibilitatea să facă doi într-unul
1428 afișări
Imaginea articolului Recuperarea materiei pierdute, prioritatea momentului în educaţie. Experţii propun chiar şi îngheţarea anului şcolar

Pierderile de învăţare asociate orelor on-line sunt reale, o arată un studiu recent al Băncii Mondiale. Astfel, noul Guvern trebuie să aibă o prioritate. Şi anume: aceea ce a se recupera urgent materia pierdută.

Elena Lotrean, expert în educaţie, este de părere că orele suplimentare ar fi de ajutor, precum şi organizarea unor sesiuni în timpul vacanţelor. Are şi alte idei, pentru cei care nu sunt de acord cu ore în plus şcoală.

„Am văzut foarte multe activităţi de sprijin din partea mediului de afaceri, din partea companiilor care îşi voluntariază angajaţii pentru a ajuta pe o anumită materie. De exemplu pe o matematică, pe o fizică, pe o chimie există personal care, poate, deşi nu este profesor, îşi doreşte şi poate să facă acest gen de activitate. Cred că e nevoie de extrem de multă atenţie pentru ciclul primar. Acolo sunt noţiunile de bază, sunt fundamentele pe care se construieşte ulterior. Îngheţăm anul în toată lumea, ştiu că înseamnă eforturi deosibite pe partea această de îngheţare anului. Iar apoi să putem da şansa copiilor să facă doi ani într-unul”, propune Elena Lotrean.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici