Recursul la decizia de eliberare a lui Şerban, Pitcovici şi Popoviciu, în şedinţă publică

Recursul procurorilor DNA la decizia de cercetare în libertate a fostului şef al DGIPI Cornel Şerban, a ofiţerului DGA Petru Pitcovici şi a omului de afaceri Gabriel Popoviciu se judecă în şedinţă publică, magistraţii apreciind că judecarea nu e de natură a aduce atingere unor interese de stat.

24 afișări
Imaginea articolului Recursul la decizia de eliberare a lui Şerban, Pitcovici şi Popoviciu, în şedinţă publică

Recursul la decizia de eliberare a lui Şerban, Pitcovici şi Popoviciu, în şedinţă publică

Unul dintre avocaţi a susţinut că, având în vedere că procesul presupune luarea în discuţie a unor acţiuni operative aflate în curs de desfăşurare legate de acest dosar, s-ar impune judecarea în şedinţă secretă.

Procurorul de şedinţă a cerut ca judecarea recursului să se desfăşoare în şedinţă publică.

În urma deliberării, instanţa a respins cererea avocatului, stabilind ca dezbaterile să fie publice.

Instanţa supremă a reluat, miercuri, dezbaterile în recursul procurorilor DNA la decizia de cercetare în libertate a fostului şef al DGIPI Cornel Şerban, a ofiţerului DGA Petru Pitcovici şi a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, procesul fiind amânat, în urmă cu două zile, din motive procedurale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat, luni, pentru 1 aprilie judecarea recursului procurorilor DNA la decizia de cercetare în libertate a fostului şef al DGIPI Cornel Şerban, ofiţerului DGA Petru Pitcovici şi omului de afaceri Gabriel Popoviciu.

Avocatul lui Cornel Şerban a cerut instanţei un nou termen pentru a studia dosarul şi pentru a analiza motivele de recurs depuse, luni dimineaţă, de DNA.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel Bucureşti a decis cercetarea în libertate a lui Cornel Şerban, a lui Petru Pitcovici şi a omului de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu, cei trei având interdicţie de a părăsi ţara. Procurorii DNA au declarat recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

În acest dosar, procurorii DNA i-au reţinut pe Cornel Şerban, Petru Pitcovici, Gabriel Popoviciu şi Ioan Alecu.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii anticorupţie nu au mai formulat cerere de arestare preventivă pentru Ioan Alecu, fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, considerând că a fost cinstit pe parcursul audierilor şi că a colaborat cu anchetatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici