Referendumul intern din USR, pe tema redefinirii familiei în Constituţie, a atins cvorumul. Rezultatul va fi anunţat duminică

Referendumul intern din USR referitor la poziţionarea partidului faţă de modificarea Constituţiei pentru redefinirea familiei, început luni, a atins deja cvorumul, rezultatul urmând fi anunţat duminică, după ora 24.00, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

442 afișări
Imaginea articolului Referendumul intern din USR, pe tema redefinirii familiei în Constituţie, a atins cvorumul. Rezultatul va fi anunţat duminică

Referendumul intern din USR, pe tema redefinirii familiei în Constituţie, a atins cvorumul. Rezultatul va fi anunţat duminică

„Referendumul a început luni dimineaţa la ora 0:00 şi se va încheia duminică la ora 24:00. În momentul de faţă vă pot da o veste interesantă: s-a atins deja pragul de cvorum. Avem peste 950 de persoane care şi-au exprimat deja votul. Deci am trecut de 52%, ceea ce e un mesaj foarte bun. Suntem deja la jumătatea intervalului şi, iată, cvorumul a fost deja atins”, a anunţat Barna.

El a spus că mecanismul de vot se face printr-o platformă publică internaţională care asigură secretul complet al votului.

„Tot ceea ce putem să vedem este numărul de persoane care şi-au exprimat votul. Rezultatul îl vom şti cu toţii duminică după ora 24:00”, a mai spus Barna.

Fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, a precizat, miercuri, întrebat ce va face în cazul în care rezultatul acestui referendum intern va fi cel pe care îl scontează, că va reveni în cadrul formaţiunii şi va şi candida la şefia USR.

„Eu sper să fie rezultatul la care mă aştept. Dacă nu, aşa cum am spus de la început, rămân afară. Dar sper ca votul ăsta să fie acel vot care să menţină, aşa cum ne-am propus de la început, un partid care, pe o temă care divide societatea şi divide publicul nostru - ambele opinii să poată fi exprimate”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că a participat „judeţ cu judeţ” la dezbaterile legate de acest referendum.

„Este o imensă majoritate în USR care este de acord cu o lege funcţională a parteneriatului civil. Aici nu este o dezbatere. Pe chestiuni de drepturi civile nu există practic diferenţe între contract civil şi căsătorie. Deci nu e vorba de drepturile minorităţilor de niciun fel”, a spus Nicuşor Dan.

„Şi atunci e o dezbatere pe o chestiune simbolică, foarte importantă – căsătoria - pe care, în societate există o opinie tradiţionalistă şi o opinie modernistă. Ambele discursuri sunt legitime. Nu poţi să spui că tradiţionaliştii sunt din Evul Mediu. Nu poţi să spui că moderniştii sunt nişte marxişti, cum s-a spus. Deci trebuie să păstrăm o decenţă şi mai ales o toleranţă în această dezbatere în a accepta că punctul de vedere opus are legitimitatea lui şi asta e valabil şi pentru dezbaterea din USR, şi pentru cea din societate”, a mai spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a demisionat în luna iunie din funcţia de preşedinte al USR, el arătând că pleacă din USR întrucât nu a putut respecta promisiunea făcută celor pe care i-a convins să între în partid, potrivit căreia USR nu va lua decizii care să contravină sentimentelor intime, identitare ale membrilor săi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici