Regulament în premieră. Noile construcţii din Arad vor fi înconjurate de mai mult spaţiu verde

  • Toate noile construcţii de locuinţe sau magazine din Arad vor fi înconjurate de mai mult spaţiu verde.
  • În premieră pentru România, Consiliul Local Arad a adoptat, miercuri, un regulament pentru asigurarea unei suprafeţe minime de spaţii verzi pentru lucrările de construcţii.
186 afișări
Imaginea articolului Regulament în premieră. Noile construcţii din Arad vor fi înconjurate de mai mult spaţiu verde

Aradul devine primul municipiu din România care adoptă un astfel de regulament, ce fusese iniţiat de USR.

”Ne-am săturat să vedem blocuri noi construite cu doar un petec de spaţiu verde, iar cele mai multe proiecte de tip PUZ pe care le-am văzut până acum în consiliul local prevedeau foarte puţin spaţiu verde. Prin acest proiect, Aradul poate deveni lider naţional şi se aliniază la standardele europene în ceea ce priveşte spaţiile verzi”, spune consilierul local USR Dorian Curcanu.

”Concret, noile construcţii vor fi realizate la total alt standard, iar accentul se va pune atât pe cantitate, cât şi pe calitatea spaţiului verde. Mai mult spaţiu verde va înseamna îmbunătăţirea calităţii aerului respirat, reducerea încălzirii excesive produse de suprafeţele pavate sau asfalt şi reducerea poluării”, adaugă consilierul local Daniela Săbău.

Concret, dacă până acum se prevedeau 2 mp de spaţiu verde pe locuitor, prin noul regulament, blocurile noi din Arad vor avea 25% spaţiu verde din suprafaţa totală a parcelei, un arbore la 50 mp de spaţiu verde, 25% suprafaţă acoperită cu plante perene din suprafaţa minimă de spaţiu verde şi un arbore la minim 10 locuri de parcare.

Modificări apar şi la clădirile comerciale. Dacă până acum la orice hypermarket construit, spaţiul verde era de 5%, de acum încolo spaţiul verde va înseamna 15% din parcela şi 1 arbore la 4 locuri de parcare.

În ceea ce priveşte locuinţele unifamiliale, noul regulament va cere 35% suprafaţă minimă de spaţiu verde din parcelă.

Ideea regulamentului a apărut în contextul în care toate PUZ-urile se construiesc pe baza Hotărârii de Guvern 525/1996, care nu a mai fost modificată de peste 25 de ani şi prevede destul de puţin spaţiu verde, transmite USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici