Reîncepe dezbaterea cu privire la posibilitatea ca preoţii romano-catolici să se căsătorească

  • Reîncepe dezbaterea cu privire la posibilitatea ca preoţii romano-catolici să se căsătorească.
  • Un înalt oficial al Vaticanului şi consilier al Papei Francisc a declarat că Biserica Catolică ar trebui să se "gândească serios" la posibilitatea de a le permite preoţilor să se căsătorească.
695 afișări
Imaginea articolului Reîncepe dezbaterea cu privire la posibilitatea ca preoţii romano-catolici să se căsătorească

Sursă foto: AP / Mediafax Foto

Într-un interviu publicat duminică, arhiepiscopul Charles Scicluna din Malta, care este şi secretar adjunct în biroul doctrinar al Vaticanului, a remarcat că preoţilor li s-a permis să se căsătorească în primul mileniu din istoria Bisericii şi că mariajul este permis şi astăzi în ritul oriental al Bisericii Catolice.

"Este probabil prima dată când spun acest lucru în mod public şi va suna eretic pentru unii oameni", a declarat arhiepiscopul Charles Scicluna din Malta, pentru Times of Malta.

"Dacă ar fi după mine, aş revizui cerinţa conform căreia preoţii trebuie să fie celibatari", a spus el. "Experienţa mi-a arătat că acesta este un lucru la care trebuie să ne gândim serios".

Scicluna, în vârstă de 64 de ani, a spus că Biserica a "pierdut mulţi preoţi mari pentru că au ales căsătoria".

El a spus că "există un loc" pentru celibat în Biserică, dar că aceasta trebuie să ia în considerare şi faptul că un preot se îndrăgosteşte uneori, şi atunci trebuie să aleagă între dragoste şi preoţie, motiv pentru care des se angajează în secret în relaţii sentimentale.

Dezbaterea cu privire la posibilitatea ca preoţii romano-catolici să se căsătorească există de secole.

Papa Francisc a exclus orice posibilitate ca el să schimbe regula romano-catolică care impune ca preoţii să fie celibatari, dar ar putea fi schimbată de un viitor papă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici