Reîncepe şcoala. Testarea elevilor în şcoli rămâne o problemă, admite ministrul Sorin Cîmpeanu. Ce tip de teste se vor folosi

  • Cîmpeanu admite că nu există suficient pesonal medical pentru testarea în şcoli
  • Nu vor fi teste non-invazive, astfel testarea elevilor se va face cu testele antigen.
  • Elevii se întorc la şcoală, începând cu 5 mai, în funcţie de rata de infectare.
390 afișări
Imaginea articolului Reîncepe şcoala. Testarea elevilor în şcoli rămâne o problemă, admite ministrul Sorin Cîmpeanu. Ce tip de teste se vor folosi

Reîncepe şcoala. Testarea elevilor în şcoli rămâne o problemă, admite ministrul Sorin Câmpeanu. Ce tip de teste se vor folosi

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat marţi că testarea elevilor în şcoli rămâne în continuare o problemă, din cauza numărului insuficient al personalului medical din unităţile de învăţământ.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că testarea se va face în continuare cu teste antigen rapide.

„În ceea ce priveşte testarea elevilor care prezintă simptome pe parcursul programului şcolar, aceasta se va face în continuare cu teste antigen rapide, aflate la dispoziţia unităţilor de învăţământ. Din păcate, materialul transmis de către INSP ne-a precizat că aceste non-invazive pot fi folosite, ele însă nu pot fi luate în considerare la calculul general al ratei de infectare”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Aleph News.

Acesta susţine că numai 18% dintre şcoli au cabinete medicale.

„Nu este personal medical suficient pentru administrarea acestor teste. Rămâne în continuare o mare problemă. Cabinete medicale şcolare sunt doar în 18% din numărul şcolilor din România. Din păcate aceste cabinete medicale şcolare sunt mult prea puţine. Rămâne o problemă testarea elevilor în şcoli, a elevilor care prezintă simptome şi a elevilor care au luat la cunoştinţă că sunt contacţi direcţi ai unor cazuri confirmate”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Elevii se întorc la şcoală, începând cu 5 mai, în funcţie de rata de infectare. În această lună va avea loc evaluarea naţională a claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
testare,
elevi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici